Via gennemsigtighed og støtte til lokale fødevareproducenter, ønsker en ny brancheforening for lokale fødevarer at skabe et fællesskab, der styrker de enkelte
Trecifret millionbeløb skal bidrage til bæredygtig udvikling af dansk fiskeri og akvakultur
Aktuelt02. 05. 2024
Nu åbner Fødevareministeriet for fem støttepuljer på i alt 123,8 mio. kr., som skal være med til at gøre Danmark til en af de førende nationer inden for grøn omstilling af fiskeri- og akvakulturerhvervet. Nu er det igen muligt at søge om støtte til projekter, der bidrager til en grøn omstilling af fiskeri- og akvakulturerhvervet […]
Plantebranchen får ny sekretariatschef
Aktuelt02. 05. 2024
Plantebranchen – Europas største brancheforening for plantebaserede fødevarer – får ny sekretariatschef den 1. juni: Stella Staunstrup. Hun vil bidrage til et Danmark, som er førende inden for innovative, bæredygtige og velsmagende fødevarer. Plantebranchen har ansat Stella Staunstrup som ny sekretariatschef fra 1. juni. Sammen med medlemschef Julie Donatzsky-Hansen vil hun udgøre det daglige lederteam […]
Nu slår DSC dørene op til helt nyt madkoncept: Første åbning er i Glostrup Shoppingcenter
Foodservice02. 05. 2024
For første gang nogensinde har Danske Shopping Centre (DSC) været med til at skræddersy sit helt eget kulinariske madkoncept sammen med Noahs, der åbner i Glostrup Shoppingcenter den 2. maj 2024. En ny og specialdesignet madoplevelse er på vej ud til danskerne, og den første åbning bliver i
Bellagroup når vigtige milepæle i arbejdet med bæredygtighed og sætter ambitiøse mål for fremtiden
FoodserviceMiljø og sundhedØkologi og bæredygtighed02. 05. 2024
Trods travlhed i forretningen har Bellagroup i 2023 holdt fokus på arbejdet med bæredygtighed, og hospitalityvirksomheden er efter blot fire år nu kvart i mål på vejen mod at blive net zero i 2050. Hertil kommer en række nyimplementerede klimamålingsinitiativer og en dugfrisk dobbeltcertificering
Copa Jerez: Sherry-kokke-konkurrence vender tilbage til Danmark
AktueltDrikkevarerFoodservice30. 04. 2024
Sidste år vandt det danske hold den internationale kokkekonkurrence Copa Jerez. Nu løber den danske indledende del af stablen igen ved en konkurrence på Restaurant The Samuel i Hellerup d. 6. maj, hvor deltagerne til næste års finale i Spanien skal findes. Hvert andet år afholdes den
Ny ligning: Skidtfisk og rogn kan gøre grønsagerne mindre kedelige
Forskning og uddannelseFrugt og grøntKød, fisk og fjerkræMiljø og sundhedTopØkologi og bæredygtighed30. 04. 2024
Svaret på en grøn omstilling af danskernes kostvaner er ikke, at alle skal være vegetarer. En sund og mere realistisk løsning er derimod flexitar-kost, hvor det animalske kommer fra havet og giver umami-smag til de ’kedelige’ grøntsager. Sådan lyder det fra gastrofysikeren Ole G. Mouritsen fra
Grøn kaffevirksomhed leverer rekordregnskab
Drikkevarer30. 04. 2024
Kaffevirksomheden ØNSK har netop præsenteret deres seneste regnskab. Omsætningen er tæt på fordoblet, og bundlinjen viser sorte tal. Millioninvestor i virksomheden udtrykker stor tilfredshed. Iværksætterne Rasmus Ditlev og Andreas Kirk stiftede i 2017 kaffevirksomheden ØNSK, hvor de sælger
Islandsk bestseller kommer til Danmark: Er vi klar til at drikke kollagen fra fiskeskind?
DrikkevarerKød, fisk og fjerkræ30. 04. 2024
Den funktionelle proteindrik Collab er klar til at indtage Danmark. På Island har Collab på få år udkonkurreret den klassiske Coca-Cola, og også herhjemme har kunderne taget godt imod bestselleren, som nu for alvor rulles ud. Hvad får man, når man udvinder proteinet kollagen fra torskeskind,
Danskerne købte økologi for 15,5 milliarder kroner i supermarkederne i 2023
AktueltDetailhandel og en grosMiljø og sundhedØkologi og bæredygtighed30. 04. 2024
Der blev i 2023 solgt økologiske fødevarer for i alt 15,5 milliarder kr. Det viser nye tal fra Danmarks Statistik. Det er en uændret omsætning i forhold til 2022, mens der er tale om et fald på 4 pct. i mængde. At den uændrede økologiomsætning og nedgangen i mængde i detailhandlen fortsætter i