Flensted iværksætter ambitiøs plan med udvidelser og ombygninger i produktionen
Danskerne efterspørger convenience løsninger som aldrig før. Samtidig vil danskerne vide, hvor og hvordan deres mad bliver produceret. Det skal foregå ordentligt. Og gerne lokalt – med fødevaresikkerheden i top.
Den bølge har Flensted Food Group en ambitiøs plan om at ride med på, og derfor styrker virksomheden sit lokale produktions set-up og sin produktudvikling. Produktionskapaciteten udvides, og der investeres i nyt udstyr målrettet convenience.
Øget kapacitet i Skovlund
I den lille by Skovlund i Sydvestjylland udbygger Flensted sin eksisterende snitgrøntfabrik til dobbelt størrelse. Samtidig indrettes og udstyres fabrikken som en moderne, full-scale convenience fabrik, der kan producere ultrafriske produkter med kort holdbarhed til både Foodservice og Detail.
Det sker med inspiration fra søsterselskabet, Starmeal i Belgien, hvor convenience markedet er kæmpestort. Den nye fabrik bliver en del af et stærkt innovations- og produktionssamarbejde med Flensteds anden fabrik i byen, som producerer convenience kartoffelprodukter samt pålægssalater, mayonnaiser og dressinger.
Ambitionerne er høje hos de to direktører Jørgen Østergaard og Lene Rasmussen.
– Vores nye produktions set-up giver os et utal af kombinationsmuligheder i udviklingen af convenience løsninger. Vi kan mikse frugt og grønt, pasta, ris og kerner. Og vi kan tilsætte animalske og vegetabilske proteiner i form af kød, linser, bønner med mere samt smagssætte med vores hjemmelavede dressinger, saucer og toppings. Vi vil også kunne bage, koge, stege, grille og marinere, hvilket skaber nye, spændende perspektiver for innovative produkter og smage, fortæller Jørgen Østergaard.
– Men det, vi har gang i, handler ikke kun om bygninger og maskiner. Det handler også om mennesker. Vi har på vores fabrikker de dygtigste medarbejdere med årelang anciennitet og speciale i netop hver deres arbejdsfelt. Og vi kærer os om at gøre tingene ordentligt, – for det gør vi herude på landet. For at opnå flest mulige synergier, påtænker vi også at flytte vores produktion i Fårevejle til Skovlund. Hvis dette bliver tilfældet, vil vores dygtige medarbejdere dér blive tilbudt ansættelse i Skovlund – eller modtage anden hjælp til at komme videre, Lene Rasmussen.
Innovation i køkkenet
Flensted har en årelang erfaring med kundetilpassede løsninger. Dette arbejde vil blive intensiveret i det nye set-up, hvor der, blandt andet med et helt nyt innovationskøkken, er endnu bedre muligheder for at udvikle nye produkter i tæt samarbejde med kunderne – indenfor både Foodservice og Detail.