Få ting siger dansk sommer og sol som en portion koldskål. Og i år har du en ekstra god grund til at nyde den unikke og læskende danske sommerklassiker. Koldskålens trofaste ledsager – kammerjunkeren – er nemlig kommet i en sundere og endnu mere velsmagende udgave i år.
Oxford Biscuits har traditionelt været mest kendt for produkter som Mariekiks, Digestive og senest en række forskellige rugsnacks. Men da den danske adm. direktør Lasse Vinderslev en sommerdag sidste år manglede kammerjunkere til sin koldskål og i stedet – med stor succes – brugte små stykker havrekiks, var idéen født.
Efter en række opskriftseksperimenter er Oxford Biscuits nu klar med et helt nyt produkt: kammerjunkere med havre. Havrekammerjunkerne er bagt med 36 procent havregryn, hvilket giver mere bund i din koldskål.
Ifølge Lasse Vinderslev åbner det nye produkt op for, at danskerne kan forny og opgradere den elskede danske sommerret.
Ligger bedre i maven
– Havren giver en lidt mere karamelagtig smag, som supplerer den syrlige koldskål fantastisk. Og så tilfører havregrynene en helt anden tyngde til kammerjunkerne. De ligger meget bedre i maven end de traditionelle kammerjunkere, der reelt er småkager. For mig er der ingen tvivl om, at havrekammerjunkerne både er et sundere og bedre alternativ, siger Lasse Vinderslev.
Toppet med havrekammerjunkere, friske bær og mynte er der ikke meget, der slår en portion frisk koldskål i sommervarmen.
Opskrift – Sommerens bedste koldskål
(4-5 personer)
4 æggeblommer
3 spsk rørsukker
Korn fra 1 vaniljestang
3 dl tykmælk
6 dl kærnemælk
1 økologisk citron
Pisk æggeblommer, sukker og vanilje til en tyk og luftig masse. Rør tykmælk og kærnemælk i. Smag til med citronsaft og revet citronskal. Stil derefter koldskålen koldt i 1 time.
Servér med havrekammerjunkere, jordbær, hindbær, blåbær og mynteblade. Er også perfekt som en frisk sommerdessert efter en bedre grillmiddag.