
Efter 13 år skifter Frokost.dk navn til able og sætter bæredygtighed på madplanen i gentænkning af konceptet.
Siden opstarten i 2006 har Frokost.dk været en af Danmarks førende leverandører af frokostordninger til virksomheder. Efter mere end et årti, og mere end 10 millioner måltider, er det blevet tid til at udvikle konceptet i en retning, der sætter større fokus på de miljømæssige udfordringer, som følger med fødevareindustrien. Med et identitetsskift fra Frokost.dk til able vil man gå forrest for at skabe en bæredygtig mulighed, når virksomheder skal vælge deres frokostordninger.
Det mener stifteren af Frokost.dk, Martin Bjergegaard, der i den forbindelse er genindtrådt som CEO for at føre virksomheden igennem omstillingen til den nye identitet som able og det skarpere fokus på bæredygtige initiativer.
– I 2018 blev den såkaldte Earth Overshoot Day allerede passeret 1. august. Det er den dag, hvor menneskeheden har opbrugt alle naturressourcerne for hele året. Den 15. marts i år gik 1 million skolebørn fra 115 lande på gaden for at demonstrere mod de voksnes passivitet, når det kommer til fremtiden for vores fælles planet. Det står skrevet på vægge, lofter og gulve at vi i erhvervslivet må arbejde endnu mere målrettet for bæredygtighed. Særligt fødevarebranchen har lang vej igen. Med able vil vi være en del af løsningen, fremfor en del af problemet, udtaler Martin Bjergegaard.
Kernekonceptet hos able er det samme, som det var hos Frokost.dk: At levere kvalitetsfrokost til virksomheder. Ændringerne findes i måden, able opfylder sin målsætning.
– For at imødekomme en grøn omstilling kræver det, at nogen tør gå forrest. Med vores forretning har vi en kontaktflade med mange tusinde mennesker hver dag, og vores håb er, at vi ved at tage et mere aktivt valg i forhold til vores egen bæredygtighedsprofil også kan få andre til at fokusere mere på bæredygtige løsninger, siger Martin Bjergegaard.
Med den nye identitet som able udfordrer man derfor både sig selv, sine samarbejdspartnere og sine kunder til at tænke og handle mere miljøvenligt på en måde, som giver mening for alle parter. Det gennemgribende fokus på bæredygtighed i de frokostordninger, som able tilbyder til virksomheder, stiller bl.a. nye krav til ables samarbejdspartnere, med et mål om at der skal tilbydes grønnere løsninger end hidtil. Ligeså bliver ables egne forretningsprocesser sat på prøve, når virksomheden højner kravet til bæredygtighed i sine materialevalg til emballage for at mindske sit CO2 aftryk.
– Vi skal være meget bedre i forhold til klimaet, end vi i forvejen er. I forhold til emballagevalg tager vi det derfor på os, selvom det i første omgang er dyrere for os at vælge det grønne alternativ. Men ved at tage det skridt nu kan vi forhåbentlig være med til at sætte fart på at skabe en omstilling, som gør det mere attraktivt og profitabelt for alle at have en grøn profil, fortæller Martin Bjergegaard.
Et af de nye initiativer der skal sikre, at able kan levere den bedst mulige bæredygtige frokost, er et tilbud til ables tilknyttede køkkener om at modtage træning fra topkokke, der kan udvikle køkkenernes kompetencer inden for den plantebaserede retning. Det sker for at ruste køkkenerne til at kunne levere endnu højere kvalitet, og skabe en bæredygtig frokost som kunderne vil bestille igen og igen.
– Vi vil udvikle vores koncept, så vores kunder ved, at de får et bæredygtigt produkt, hvor kvaliteten endda er endnu højere end de har været vant til. Derfor stiller vi større krav både til os selv, og til at køkkenerne bevæger sig i en mere bæredygtig retning. Det betyder, at vi har stoppet samarbejdet med nogle, mens andre er kommet til. Det gælder for os om, at vi gennem hele able har én grøn vision, som vi alle sammen deler, udtaler Martin Bjergegaard.