På sidste uges International FOOD Contest løb den lille virksomhed Samsø Bær med en guldmedalje i kategorien ”frugtprodukter” for deres hybenmarmelade og to gange sølv for henholdsvis drikkeklar solbærsaft og drikkeklar rabarbersaft.
– Det er en stor anderkendelse at få medajler ved en fagkonkurrence, hvor man bliver bedømt af professionelle ud fra nogle faglige kriterier. Samtidig kan vi bruge medaljerne i salgsøjemed, fortæller Aage Madsen, en af partnerne i Samsø Bær.
I mere end 10 år har tre bæravlere forvandlet lokale frugter, bær og nødder til udsøgte marmelader, snapse og saft, og det giver god mening, fortæller Aage Madsen, og påpeger, at Samsø i forvejen er kendt for sine kvalitetsbær:
– Så det er nærliggende at forarbejde råvarerne til specialprodukter.
International FOOD Contest er udsprunget af Landmejeriudstillingen og kårer nogle af Danmarks bedste produkter inden for de deltagende fødevarekategorier. Læs mere på http://www.foodcontest.dk og på http://www.samsobaer.dk.