Danskerene elsker takeaway, og især den første januar, der traditionelt er årets travleste dag for Just Eat på antal udbringninger. I år var dog bestemt ingen undtagelse. Platformen leverede nemlig tre gange så mange retter som på en normal dag.
Lige så festlig nytårsaften kan være, lige så hård kan dagen derpå være. For mange er det dog ikke kun hovedpine, der er på menuen på årets kollektive tømmermændsdag.
Mens de fleste startede året på langs, havde Just Eat nemlig travlt med at levere danskernes største cravings direkte til døren den 1. januar, som med længder er årets travleste dag for platformen.
På årets første dag udbragte Just Eat nemlig knap tre gange så mange ordrer som på en gennemsnitlig dag.
”1. januar er vores klart travleste dag på året, og det ser vi også i vores tal fra årets første dag i 2025, som netop er tikket ind. Det vidner om, at det aldrig har været nemmere at få lidt lækkert bragt til døren, og det er vi selvfølgelig glade for at kunne hjælpe med,” siger Ann-Sophie Adamsen, landedirektør for Just Eat Danmark.
Aalborg står ud på lokale præferencer
Mens burger og pizza ikke er til at tage fejl af som populære takeawayretter på årets første dag landet over, påpeger direktøren, at der alligevel viser sig forskelle i lokale præferencer i de fire største byer.
“I København indtog pomfritter en førsteplads efterfulgt af butter chicken og pepperonipizza, mens Aarhus havde henholdsvis cheeseburger med bacon og margheritapizza i top-2. Og i Odense blev det pomfritter, durum og salatpizza i nævnte rækkefølge,” siger Ann-Sophie Adamsen og tilføjer:
“Men Aalborg står ud med to thailandske klassikere i toppen. Her var panangkarry nemlig den mest populære ret af alle efterfulgt af pad thai, mens burger måtte nøjes med en tredjeplads.”
Direktøren trak selv i det orange arbejdstøj
For at imødekomme den ekstraordinært høje efterspørgsel trækker samtlige Just Eat-medarbejdere i den orange uniform på årets første dag uanset jobtitel.
Det gælder ligeledes Ann-Sophie Adamsen selv, som i år også var bud for en dag. Årsagen er, at man hos Just Eat gerne vil løfte i flok.
”Vi har brug for alle mand på dæk 1. januar, så det giver langt mere mening for mig at hjælpe til som kurér end at sidde på kontoret. Heldigvis var det igen i år en god og hyggelig arbejdsdag, hvor kunderne blev ekstra glade, da vi bankede på døren,” siger Ann-Sophie Adamsen.
Takeawayplatformen har de seneste par år også indført tiltag på 1. januar for at gøre arbejdstiden lidt nemmere for de hårdtarbejdende bude.
”Vi står klar med varm kaffe og highfives til alle takeawaybude ude på vejene i det danske land – også dem, der ikke arbejder for os. På den måde gør vi en hektisk arbejdsdag lidt mere behagelig og viser, at vi sætter ekstra pris på indsatsen,” siger Ann-Sophie Adamsen.
Just Eats nytårsdag 2025 i tal
- Knap tre gange så mange udbringninger som på en gennemsnitlig dag
- Kl. 16-18 var travleste tidspunkt på dagen med flest ordrer
- Mest populære retter i de største byer:
- København: 1) Pomfritter, 2) butter chicken, 3) pepperonipizza
- Aarhus: 1) Bacon cheeseburger, 2) margheritapizza, 3) cheeseburger
- Odense: 1) Pomfritter, 2) durum, 3) salatpizza
- Aalborg: 1) Panangkarry, 2) pad thai, 3) burger