Denne lørdag går det løs når Bornholm den 22. juni endnu engang danner rammerne for Danmarks største kokkekonkurrence – Sol over Gudhjem. På havnen i Gudhjem dyster fire af landets dygtigste kokke, med et bagtæppe af havvand og smukke klipper, når lokale råvarer fortolkes i retter der vil imponere et potent dommerpanel af topkokke fra danmarks mest prominente restauranter.
Gudhjem, den lille by på det nordøstlige Bornholm, får med sit indbyggertal på knap 750, nok at se til, når landets største kokkekonkurrence i den kommende weekend indtager byen. Tidligere år har vist at arrangementet tiltrækker, foruden de dygtigste kokke, restauratører og anmeldere, et imponerende publikum som i 2023 var på mere end 8.000 tilskuere.
Det er 15. gang at Sol over Gudhjem gennemføres og er en af grundene til, at solskinsøen har indtaget en position som international gastronomisk perle. Igen i år er det de lokale råvarer der er i centrum og spiller en afgørende rolle for maden, der tilberedes.
2024 udgaven af Sol over Gudhjem præsenterer et stærkt deltagerfelt som sikrer en mangfoldig og spændende konkurrence.
Holdet der dyster om den prestigefyldte titel er:
- Artur Kazaritski
Sidste års vinder og kreativ køkkenchef på Skodsborg Kurhotel - Anika Madsen
Køkkenchef på Restaurant Iris, Rosendal, Norge - Anders Kiel Holm
Køkkenchef på Villa Vest i Hjørring - Christoffer Sørensen
Køkkenchef på Studio i København K
De fire kokke vil præsentere en forret, sammensat ud fra en “Mystery Box” med råvarer, som bliver udleveret på dagen for konkurrencen samt en hovedret, som deltagerne har haft to måneder til at udvikle.
Udover den prestigefyldte titel får vinderen nøglerne til en Audi Q6 e-Tron i en måned, en Quooker Fusion Square og en præmiecheck på 40.000 kroner.
Et dommerpanel med stjerner på skuldrene
Til at bedømme deltagerne præsenterer Sol over Gudhjem et stærkt dommerpanel. Lyt med når vores gastronomiske stjerneskud taler sammen og bedømmer deltagernes retter:
- Rasmus Munk, Alchemist
- Nicolai Nørgaard, Kadeau
- Brian Mark Hansen, Søllerød Kro og Bocuse d’Or guldvinder
- Kenneth Toft-Hansen, Svinkløv Badehotel og Bocuse d’Or guldvinder