Det kan være lige så svært at overtale børnene til at deltage i madlavningen, som det kan være at overskue, at de skal være en del af aftensmadsritualet. Gastronomisk chef for HelloFresh, Nanna Elisabeth Vestergaard Kaldan har fire gode råd til madlavning med børn:
- Sørg for at involvere børnene i madlavning, det kan være alt fra at røre i gryderne, ælte farsen, hakke grøntsager (undlad at give dem skarpe knive, men giv dem fx et lille skærebræt, med en svag kniv samt nogle grøntsags endestykker til fri leg), ælte dejen med mere. Og husk at tilpasse sværhedsgraden efter dit barns alder.
- Det skal være sjovt at være i køkkenet. Lav det til en lille konkurrence – fx hvem kan hurtigst vaske to æbler, eller skrælle en gulerod.
- Giv dit barn et lille hjørne af køkkenet, hvor de kan stå på en taburet og lave mad, og accepter at det roder lidt ekstra at have børn med i køkkenet. Ved at give dem et afgrænset område er der lidt mindre at rydde op.
- Få dit barn til at dække bord og lad dem bruge fine servietter og give dem lov til at pynte lidt ekstra op, for at gøre hverdagen lidt mere festligt samt gøre det sjovere for barnet at dække bord.