Den roste Restaurant Studio i Carlsbergbyen lukker. Det var ellers den første restaurant i Danmark til at få den grønne Michelinstjerne, der viser et fokus på bæredygtighed. Lukningen skyldes økonomiske udfordringer.
Studio startede sin rejse på Københavns Havn, da Claus Meyer var med til at åbne restauranten, der oprindelig havde Torsten Vildgaard som køkkenchef. Siden har restauranten levet en omtumlet tilværelse, hvor Loca Gruppen i 2019 overtog stedet, som senere fik ny lokation i Carlsbergbyen i. I flere år har Christoffer Sørensen været køkkenchef og siden partner i restauranten.
Men nu er det slut, skriver folkene bag Loca Gruppen på Facebook.
Det er med tungt hjerte, men også afklaret sind, at vi lukker Restaurant STUDIO.
Efter en gastronomisk rejse over mere end ti år, to lokationer og talrige priser lukker restauranten i sin nuværende form. Christoffer Sørensen forlader samtidig posten som køkkenchef.
“I 2019 overtog vi i LOCA STUDIO fra Claus Meyer med en målsætning om at skabe et flagskib inden for bæredygtig gastronomi på højeste niveau. En toprestaurant med bæredygtige råvarer, bæredygtige arbejdsforhold – og bæredygtig økonomi. Restauranten opnåede seksstjernede anmeldelser, en plads på World’s 50 Bests ‘Discovery’-liste, en Årets Ret-pris og Michelins ‘Young Chef’-pris til Christoffer Sørensen, men omkostningerne ved det høje kvalitetsniveau har i sidste ende overgået det nødvendige gæsteantal for en sund økonomi.”
Økonomiske udfordringer
Desværre har økonomien ikke kunne holde, skriver Loca Gruppen:
“I 2023 var der overskud på driften, men i løbet af 2024 er økonomien blevet tiltagende forringet. Uden udsigt til forbedring, og for at minimere tabet i den resterende del af året, vælger vi derfor nu at lukke restauranten hurtigst muligt.”
Loca Gruppen holder dog fast i lokalerne, hvor man arbejder på et nyt koncept:
“Vi holder fortsat meget af både Carlsberg Byen og vores smukke lokaler her, og dem kommer vi ikke til at give slip på. “Vi arbejder lige nu på højtryk på det nye gastronomiske koncept, der skal efterfølge STUDIO. Det bliver noget helt andet, men vi kan godt afsløre, at niveauet på både gastronomi og bæredygtighed på alle parametre bliver højt.”