På Melstedgård nær Gudhjem på Bornholm er scenen sat for fremtiden. Det sker i morgen, den 15. januar, hvor fire af Danmarks mest lovende unge kokke samles for at dyste om den prestigefulde titel som Rising Star 2025. Konkurrencen, der er en del af Sol over Gudhjem, sætter spotlys på fremtidens kulinariske talenter og giver dem en unik mulighed for at kickstarte deres karriere i den gastronomiske verden.
De fire deltagere, Cille Bunk Pedersen, Kristoffer Madsen, Peter Gyldenkærne og Andreas Keke Thorvaldsen, som kommer fra nogle af de mest anerkendte danske restauranter, skal konkurrere i to discipliner: en hovedret med ingredienser fra en “Mystery Box” og en dessert, der kombinerer klassiske og moderne råvarer, kefirfløde og smør fra Arla Unika.
Og netop er være med som råvareleverandør til en konkurrence som denne giver stolthed, siger Henrik Lilballe, direktør for Arla Danmark:
“Vi er stolte af at være en del af Rising Star og støtte de talenter, som deltager. Det er vigtigt at skabe rammer, hvor unge kokke kan udvikle sig og inspirere hele branchen. Med konkurrencer som denne er vi med til at sætte fokus på dansk gastronomi og støtte fremtidens stjerner, mens vi inspirer flere børn og unge til at prøve kræfter i køkkenet.”
Unik mulighed
Som hovedsponsor støtter Arla Pro op om konkurrencen og de unge talenter. Arla Pro, der er Arlas produktlinje til professionelle kokke, tilbyder kvalitetsprodukter og inspiration, der blandt andet skal være med til at understøtte kreativitet og innovation i køkkenet – og det er en fantastisk mulighed; både for at vise sine produkter frem og hylde fremtidens kokke, mener Kamilla Svane, der er Senior Director Foodservice i Arla Danmark.
“Rising Star er en fantastisk mulighed for at hylde unge kokke, der brænder for at udvikle deres håndværk. Med Arla Pro ønsker vi at understøtte kreativitet og innovation det professionelle køkken, samtidig med at vi sætter fokus på dansk gastronomi som en vigtig del af vores kulturarv.”