IFC International Food Contest løber i disse dage af stablen som en del af fødevareteknologimessen FoodTech, og tirsdag middag blev vinderne af en række prestigefyldte priser fundet.
IFC International Food Contest nyder med cirka 1.100 deltagende produkter igen i år flot tilslutning blandt mejerierne, og mejeribranchens helt store fejring og prisfest er nu i fuld gang.
Tirsdag blev både Gourmetprisen- og ‘International Dairy Contest’-vinderne kåret for øjnene af et stort publikum i FoodTechs Hal M, hvor også lange rækker smagsprøver er stillet frem. Fem danske og to svenske mejerier blev belønnet for deres dedikerede indsats og velsmagende produkter.
Administrerende direktør i Mejeriforeningen, Henrik Damholt Jørgensen, indtog som den første scenen, hvorpå priserne skulle uddeles. Han bød velkommen og konstaterede, at IFC International Food Contest er ‘den helt store begivenhed i mejeribruget på vores kanter’.
Derpå gav han ordet til Thise Mejeris mangeårige, nu forhenværende administrerende direktør, Poul Johannes Pedersen, der erklærede sig helt og aldeles enig.
“Det er en festdag for dansk mejeribrug, og udstillingen er igen i år fantastisk flot. Jeg er vokset op med den og kom her fra barnsben sammen med min far, der også var mejerimand. Det er en begivenhed, som jeg har delt med masser af kollegaer fra mejerier og industrier, der relaterer sig til mejeribranchen. Det er en fantastisk dag, hvor man kan møde venner, kollegaer og konkurrenter på en rigtig god måde,” konstaterede Poul Johannes Pedersen således.
Konkurrencen er ‘guld værd’
Efterfølgende tog han fat på konkurrencedelen af udstillingen, der i den tidligere direktørs optik rummer særdeles vigtige egenskaber.
“Karaktererne er liv eller død for dem, der udstiller. At få et fem-tal på grund af én eller anden fejl er hjerteskærende, og omvendt er det fantastisk at få den højeste karakter og endda vinde en pris. Jeg har prøvet begge dele. Til jer, der får en lav karakter – sørgmodigheden går over, men I skal lette bagdelen. Og til jer, der får den højeste udmærkelse og vinder diverse priser – nyd dagen og også morgendagen, men husk at det i overmorgen gælder om at få snydeskaftet ned igen, for anerkendelse gør man sig fortjent til hver dag,” fastslog Poul Johannes Pedersen og satte lidt flere ord på effekten af karaktererne:
“Karaktererne gør meget ved folk, og de gør også noget for vores produkter – jeg er overbevist om, at den her årlige mejeriudstilling er med til at løfte bundniveauet på danske mejeriprodukter, fordi deltagerne jo anstrenger sig det ekstra. Og det er guld værd.”
FoodTech favner bredt
Også andre grene af fødevareindustrien er i dén grad repræsenteret på FoodTech, der beskæftiger sig med fødevareteknologier hele vejen rundt. Flere end 265 udstillere fylder hallerne med innovative og teknologiske produkter og løsninger, og herudover byder messen på en lang række events og aktiviteter, der giver de besøgende stof til eftertanke. Det gælder eksempelvis IFC Water Congress, Global Dilemma Conference, Future Food Lab og DM i 3D-print.
FoodTech-projektleder Thue Bjørslev Jensen, MCH A/S, udtaler:
“Det ligger i FoodTechs DNA at være et både innovativt og inspirerende sted at besøge. En destination, hvor besøgende og udstillere i fællesskab sætter retningen for fremtidens fødevareteknologi, og hvor branchens udfordringer og nye løsninger udforskes via udstillernes produkter, vidensdeling, konferencer og networking på tværs. På den måde kan vi sammen gøre en afgørende forskel, og det er vi allerede i fuld gang med – hallerne summer af liv, og det er vi meget taknemmelige for.”
IFC International Food Contest gennemføres som en del af FoodTech, destinationen for fremtidens fødevareteknologi, der finder sted i MCH Messecenter Herning 1.-3. oktober 2024. Læs mere på foodtech.dk og anmod om presseakkreditering hér.
‘International Dairy Contest’-vindere
- Konsummælksprodukter: Dybbækdal Blåbær (skyr) 0,2 fedt, 400g, Mejeriet Dybbækdal
- Ost: Den Hvide Dame, 400g +70, 7u, Troldhede Mejeri
- Smør og blandingsprodukter: Bregott Havsalt, 82%, 350g, Götene Smör och Blandprodukter (Sverige)
Gourmetprisen-vindere
- Konsummælksprodukter: Biodynamisk original mælk, Øllingegaard
- Smør og blandingsprodukter: Gourmetsmør med sydesalt, Lindved Mejeri
- Hårde oste: Gedegouda, Nørgaards Gedemejeri
- Bløde oste: Arla Unika Hallands Siren, Arla Foods Kvibille (Sverige)