Boris Lunderskov Kløft og Peter Gyldenkærne vinder Oluf Brønnums Fonds Talentpris – en pris der uddeles til to nyudlærte kokke med et håndværksmæssigt talent ud over det sædvanlige. Med prisen følger et rejsegavekort på 50.000 kroner
Vinderne af Oluf Brønnums Fonds Talentpris blev søndag kåret på Bistro Boheme i København, og vinderen i ØST blev Boris Lunderskov Kløft, der har stået i lære på Formel B.
”Jeg er sindssygt glad og stolt over at have fået sådan en fin pris, og det er virkelig dejligt med sådan et skulderklap”, lyder det fra Boris.
Han har altid syntes godt om livet i køkkenet, hvor han har haft jobs på gulvet og som køkkenassistent siden han var 16 år. Han var dog en smuttur omkring et universitetsstudie i innovation og entreprenørskab, før han indså at det ikke var det rigtige og i stedet startede som kokkeelev – og var hooked fra dag et.
Giver mod på mere
I VEST gik prisen til Peter Gyldenkærne, der har stået i lære på Restaurant ET i Aarhus, og også han er naturligvis glad.
”Det var virkelig fedt og giver helt sikkert mod på mere”, fortæller Peter om oplevelsen.
Han har arbejdet på Svinkløv Badehotel hele sommeren, og i dag er han tilbage på Restaurant ET – og netop læretiden mindes han med stor glæde.
”Der var højt tempo og en meget smittende passion og stemning, som man ikke kunne undgå at blive grebet af. Og så er Morten Sandvej og Lars Eiskjær nogle dygtige fyre, og jeg lærte sindssygt meget.
Han er ansat på Restaurant ET året ud, og derefter går turen til Marokko.
”De kan noget med smage og råvarer, man ikke ser i Norden, og jeg ser frem til at opleve, hvad de har at byde på”.
Sætte fokus på håndværksmæssige talenter
Oluf Brønnums Fond ønsker ifølge Anders Brønnum-Schou, der er bestyrelsesmedlem i Oluf Brønnums Fond og administrerende direktør/CEO hos Oluf Brønnum & Co. A/S med denne talentpris at sætte fokus på de håndværksmæssige uddannelser – og i særdeleshed kokkefaget.
”Fonden håber på at øge opmærksomheden omkring kokkefaget og få flere til at søge denne vej ift. uddannelse. Den gode madoplevelse kræver dygtige kokke – og de er en mangelvare pt. Den udvikling skal vendes, så Danmark kan fastholde sin position som gastronomisk magtcenter, og vi som gæster også fremover har noget at se frem til, hvad enten vi besøger en restaurant, et hotel eller en kantine. Og den opgave vil vi gerne give vores beskedne bidrag til,” siger Anders Brønnum-Schou.
Han håber at talentprisen kan bidrage til et lille konkurrenceelement mellem de mest flittige og ambitiøse elever, som kan øge niveauet yderligere. Samt medvirke til at skabe et netværk på tværs af skoler blandt de nominerede elever, som de vil kunne bruge gennem hele deres karriere, som forhåbentlig bliver inden for branchen.
Foruden Peter Gyldenkærne, der har gået på Aarhus Tech, og Boris Lunderskov Kløft fra Hotel- og Restaurantskolen var yderligere to nyuddannede kokke i VEST og to i ØST med i opløbet om at vinde prisen.