Mads Frank Herskind, der er kulinarisk ansvarlig for cafeerne i Odense Kommune og ejer af Rebælg, har fået overrakt Økoprisen 2025 på Økologisk Landsforenings generalforsamling.

Der var skåltaler, konfetti og store klapsalver i Den Holstenske Lade på Gram Slot, da Mads Frank Herskind i sidste uge fik overrakt Økoprisen 2025 på Økologisk Landsforenings generalforsamling.
Mads Frank Herskind er kulinarisk ansvarlig for cafeerne i Odense Kommune og ejer af Rebælg, der formidler tips og ideer på YouTube. Herskind skriver sig ind på en fornem liste over vindere af Økoprisen, der er blevet uddelt hvert år siden 2014.
”Det betyder vildt meget at blive anerkendt af mine kolleger for mit arbejde med økologien. Vi er mange, som formidler viden om økologi, men vi er ikke så mange, der gør det i kantine-verdenen. Så det er dejligt, at der er nogen, som lægger mærke til det, som vi laver i Odense Kommune og i mit firma Rebælg. Økoprisen giver blod på tanden til at fortsætte arbejdet begge steder,” siger Mads Frank Herskind.
Fra en ny generation af ildsjæle
Det er Økologisk Landsforenings udvalg for professionelle køkkener, der har udpeget tre nominerede til prisen og valgt vinderen. Om vinderen siger Økologisk Landsforenings markedschef for foodservice Torben Blok:
”Mads er en økologisk ildsjæl fra en ny generation af ildsjæle. For ham er økologien ikke til debat. Det er bare noget, han gør. Gennem sit virke i Odense Kommune og med Rebælg inviterer han folk ind og styrker sammenhængskraften omkring det økologiske bord. Han brænder for den gode, økologiske råvare og evner at koble den til bæredygtighed og klima. Det er en evne, der er så afgørende for at få det økologiske budskab til at stå endnu stærkere de kommende år. Stort tillykke til Mads.”
De to andre nominerede til Økoprisen var Jens Ginnerup, der er bæredygtigheds- og analyseleder på Herlev og Gentofte Hospital, og Steffen Salerni, der er Head of F&B Service & Event hos CPH Conference.
Læs et portræt af Mads Frank Herskind på Økologisk Nu.
Tidligere vindere af Økoprisen
2024: Ole Roed, Food & Beverage manager i Fårup Sommerland
2023: Peter Mejnertsen, medejer af og direktør for Mejnerts Mølle
2022: Peter Skoven, Food & Beverage direktør for NorthSide Festival
2021: Trine Krebs, Grøn chef, Food Organisation of Denmark
2019: Skolerne i Oure
2018: Mona Carøe, cheføkonoma hos Regionshospitalet Randers
2017: Comwell Hotels
2016: Byens Køkken i Odense Kommune
2015: Frank Jensen, tidligere overborgmester i København
2014: Marian Aagaard, regionsformand Kost-og ernæringsforbundet i Nordjylland