Økologi og bæredygtighed
Stor interesse for udvikling af fremtidens fødevareproduktion
Grønt Udviklings- og Demonstrationsprogram (GUDP) har i årets første ansøgningsrunde modtaget ansøgninger om tilskud til over 50 projekter fra forskere, fødevareproducenter, landmænd og folk med
Dragsbæk Støtter op om økologien – melder sig ind i Økologisk Landsforening
Dragsbæk melder sig ind i Økologisk Landsforening for at støtte økologien i Danmark. Virksomheden omsætter årligt for mere end 2 mia. kr., hvoraf godt og
Dansk Vegetarisk Forening i kraftig vækst: Fordobler medarbejderstaben og udvider med ernæringskontor
Dansk Vegetarisk Forening styrker med flere nyansættelser sin rolle som videnspartner i omstillingen til fremtidens fødevaresystem, både i Danmark og internationalt. Foto: Kasper Rebien /
Ny aftale åbner kæmpe marked for danske fødevarevirksomheder på økologiområdet
En ny handelsaftale mellem EU-Kommissionen og Japan betyder, at parterne anerkender hinandens økologistandarder for en række produkter. Det betyder, at eksempelvis danske økologiske mejeriprodukter snart
Madland Festival 2025 – i København, Aarhus og på Stevns
Madland Festival, Danmarks madpolitiske festival om samfundsansvarlige madsystemer, inviterer 1.-4. maj 2025 til gårdbesøg, samtaler, filmvisninger, frokostpauser, fredagsbar og fejringer i og omkring København, på
ISS opnår Svanemærket for DSB-kantine med 1400 spisende
ISS Danmark har netop fået certificeret den første af flere DSB-kantiner med miljømærket, Svanemærket. Certificeringen, der er et af verdens mest skrappe og ambitiøse miljømærker,
Har udviklet digital løsning: Hotel- og kroejer har opskriften på at mindske madspild
Erik Jørgensen, ejer af Hotel Røde-Kro i Sønderjylland, har reduceret det årlige madspild med 75 procent. Nu har han – med hjælp udefra – udviklet
Indsatsen for at begrænse fiskeri med tunge bomtrawl fortsætter
De endelige resultater fra Jammerbugtprojektet, udført af DTU Aqua og Aalborg Universitet, bekræfter, at fiskeri med tunge bomtrawl har en meget kraftig påvirkning af havbunden.
Populær madlavningsost: Nu med ærter, men med samme gode smag og tekstur
Man kan godt erstatte en stor del af mælken i ost med planter og stadig bevare den rigtige smag og tekstur. Det har forskere fra
Mutti og Too Good To Go lancerer nyt samarbejde
Mutti ønsker at være en del af løsningen mod madspild og lancerer nu et nyt samarbejde med den danske social impact-virksomhed Too Good To Go,
Hent flere