Fra marts bliver speak-easy restauranten, Abigail, en permanent del af Norrlyst koncernen.

I 2024 var Abigail et hit med sin intime atmosfære, farverige retter og hemmelige vibe. Alt sammen beliggende i en gammel hattebutik midt i København.
Nu bliver succesen gentaget og gæster kan fra primo marts bestille bord til en aften ud over det sædvandelige. Det er ikke kun et måltid, men en oplevelse der er på menuen.
“Der er tænkt over rejsen. Det er et sted, hvor man skal læne sig tilbage og tage imod indtrykkene og sanse. Man skal bare lade det ske. Vi vil rigtig gerne lege med oplevelsen og smagene, og det er også visuelt flot”, uddyber direktør i Norrlyst Koncernen, Bjarke Just Nielsen.
Selvom rejsen ikke var nem, så er Bjarke Just Nielsen glad for, at det endeligt blev muligt at gøre Abigail til en fast bestanddel af den københavnske madscene. Det første og mest alvorlige benspænd på rejsen, var problemer med tilladelser.
”Vi havde problemer med en gammel tilladelse fra før vi overtog lokalerne til at starte med, og derfor blev Abigail, til at starte med, en pop-up, som efterfølgende blev til Oasis Vinbar. Det gjorde vi for, at vi kunne beholde vores medarbejdere. Nu har vi endelig fået tilladelsen, og derfor bliver Abigail en fast bestanddel af Norrlyst grundet den større efterspørgsel. En form for Abigail 2.0.” fortæller Bjarke Just Nielsen.
Mal selv og intime rammer
Abigail kan rumme op til 24 gæster på en aften, og det er kun muligt at booke et seat, hvilket på restaurantjargon betyder at man har en hel aften i selskab med visuelt flotte og velsmagende retter med alt fra æbleskiver med et twist til retter med trøffel og kaviar. Det er kun fantasien der sætter grænser.
Bjarke Just Nielsen beskriver blandt andet en af retterne, hvor gæsterne selv skal ”male” deres smage med pensel på et stykke middelhavs blåfinet tun.
”Så kan man male med smage som wasabi eller mælkebøtte og vise det til resten af bordet”
Bjarke Just Nielsen fortæller også, om et andet hovedfokus, der gør oplevelsen på Abigail helt særligt.
”Abigail hænger sammen med Oasis Vinbar, hvilket gør, at vi kan tilbyde et bredt vinkort til meget billigere priser end før. Vinen er også en stor del af oplevelsen på Abigail. Her har vi et 20 siders langt vinkort, som man kan dykke ned i og nørde i samarbejde med vores sommelierer. Alle retter bliver parret sammen med den helt rigtige vin”, afslutter Bjarke Just Nielsen.