I forbindelse med fejringen af 125-års jubilæum, lancerer Valsemøllen melblandingen ”Ferment – Aktiv surdej”, der tilbyder fagfolk i professionelle køkkener og bagerier en genvej til det gode surdejsbrød uden at gå på kompromis med smag og kvalitet. Produktet blev præsenteret på Foodexpo i Herning med pop-up bageri, bagetrends og tendenser, smagsprøver og inspiration.
Valsemøllen kan i 2024 se tilbage på 125 år med udvikling siden den første mølle startede med at male mel i Esbjerg i 1899. Fra første dag har virksomheden haft stort fokus på stolte mølletraditioner og godt håndværk, men samtidig et vågent øje mod fremtiden. I en nutid hvor brødkulturen er under konstant forandring, og forbrugernes efterspørgsel efter kvalitet og håndværk er i fortsat vækst, læg[1]ger Valsemøllen sig dagligt i selen for at udvikle nye, innovative produkter og opskrifter til både det professionelle bageri og køkken samt alle bageentusiaster i de danske hjem
Aktiv surdej på 15-30 minutter
På Foodexpo i Herning, 17.-19. marts, lancerede Valsemøllen ”Ferment – Aktiv Surdej”, en specialudviklet melblanding, der giver en aktiv og bageklar surdej på kun 15-30 minutter når den blandes med vand. Produktet leverer et ensartet resultat hver gang, og eliminerer dermed den svingende kvalitet, mange ofte oplever ved surdej lavet fra bunden. Netop dét, at gøre processen stabil og mindre omstændig, har været en af hovedtankerne bag udviklingen af det nye produkt.
”Man har ofte differentieret mellem hvedesur og rugsur, men nu kan man nøjes med ét produkt, og bruge det som en allround-ingrediens til alle brødtyper”, fortæller Lars Eriksen, udviklingschef hos Valsemøllen, og fortsætter:
”Det unikke ligger i, at vi har systematiseret det, gjort det nemt og hurtigt at lave et driftssikkert produkt af høj kvalitet til både rug- og hvededeje, søde og salte deje, og med en rund, mild og moderat surdejssmag. På godt og vel et kvarters tid kan man nå samme resultat som efter en uge ved opstart af en surdej fra bunden.”
Pålideligheden og hastigheden sikrer en ”driftssikker” produktion, der fjerner al potentielt spild, da man kan lave nøjagtigt de portioner, man skal bruge, og tidligere behov for at investere i en surdejstønde elimineres ligeledes.
Kan nemt skaleres
Hos Valsemøllen har man altid antennerne ude for at kunne møde behov og efterspørgsel hos kunder og forbrugere. Mange bagerier vil gerne være med på surdejsbølgen, men har ikke tid eller mulighed for at lave surdejsbrød fra bunden. Ferment – aktiv surdej er både til det lille bageri, men i særdeleshed også til større bagerier, da det nemt kan røres sammen og skaleres op alt efter ønsket mængde. Deje på ferment – aktiv surdej er desuden velegnede til at køre over køl eller frost, som er en vigtig faktor i små som store bagerie
”Vi mærker en stor efterspørgsel på produkter og løsninger, der kan gøre arbejdet lettere i de professionelle køkkener og bagerier uden at gå kompromis med smag og kvalitet. I en branche, der ofte er i underskud af faglært arbejdskraft, kan hverdagen være presset, når man dagligt skal møde forbrugerens ønsker om nye, spændende produkter og et fortsat løft i kvalitet. Enhver mulighed for at komme lidt nemmere og driftssikkert til den høje kvalitet er attraktiv”, siger Lisbeth Wassmann Hjertebjerg, Valsemøllens marketingschef B2B.