Sommeren kommer til at stå i højgastronomiens tegn i Tivoli, når både spanske, danske og islandske stjernekokke disker op med Michelin-hædret mad i Det Japanske Tårn.
Foodies og gastroturister kan godt begynde at glæde sig. Tivoli byder igen i år Havens gæster på mad i internationale topklasse i Det japanske Tårn. Sidste år var det de to-stjernede Michelin-restauranter AOC og færøske KOKS, som trak fulde huse. I år gentager Tivoli altså succesen og byder hele tre klasserestauranter inden for i forlystelseshaven.
Studio
Fra den 21. april til den 25. juni byder Restaurant STUDIO velkommen og giver Tivolis gæster mulighed for at opleve, hvorfor køkkenchef, Christoffer Sørensen, er kåret til årets unge kok i Michelinguiden og har opnået Global Master Level i den danske White Guide. Christoffer Sørensen er endda nomineret i hele to kategorier ved dette års Årets Ret-konkurrence, som bliver kåret af Danske Madanmeldere. Til gæsterne i Det japanske Tårn har Christoffer Sørensen sammensat en gennemført gastronomisk oplevelse med ni serveringer, som afspejler det spirende forår og har særlig vægt på skånsomt fanget fisk, danske østers og blæksprutter, samt sæsonens udbud af grønt, understøttet af syltninger og fermenteringer. Restaurant STUDIO er p.t. ved at finde nye lokaler, så pop-up restauranten i Tivoli er eneste chance for at opleve Christoffer Sørensen og co’s mad henover sommeren.
– Tivoli er et sted, hvor traditionen lever, men hvor innovation og nytænkning altid har været velkommen. Sådan er Studio også. Vi har rødder i det traditionelle håndværk, men vi udfordrer vanetænkningen og søger hele tiden udviklingen for at vise vores gæster nye veje til velsmag med kant og karakter. Vi vil gerne tilføje den gamle have et gastronomisk særpræg, som sætter nye standarder for, hvor godt man kan spise i Tivoli, siger køkkenchef Christoffer Sørensen.
Paco Morales
Efter Studio rykker en af Spaniens mest hypede kokke, Paco Morales, ind i Det japanske Tårn. Paco Morales, der også kendt som kokkeverdenens Indiana Jones, laver hvad der bedst kan betegnes som ”gastro-arkæologi”, hvor han genopdager og genopfinder mad fra det 10.-15. århundrede og skaber smukke, velsmagende retter, der forbinder fortidens ingredienser og smage med nutidens avancerede teknikker. Til gæsterne i Tivoli har han skræddersyet en unik menu, som indeholder både andalusiske og danske ingredienser samt mere klassiske gourmet-råvarer som østers, tun og marv, og som kombinerer oplevelserne fra hans to-Michelin stjernede NOOR i jordnære versioner med den mere uformelle, udogmatiske og legesyge restaurant El Bar. Paco Morales’ mad kan opleves fra den 2. juli til den 28. juli.
– Det er lykkedes mig at sætte Córdoba på det gastronomiske verdenskort. Nu er det min ambition at bringe skønheden og ideerne fra mit koncept videre ud i verden, og Tivoli er en vidunderlig platform til at nå ud til foodies og gastro-entusiaster i Danmark. Jeg har fået at vide, at Det japanske Tårn har 2800 lyspunkter, men vi tror, at vores projekt vil få det til at skinne endnu stærkere, siger Paco Morales.
Restaurant Dill
Pop up-sæsonen rundes af fra den 1. august til den 11. september med islandske Restaurant Dill, som byder på noget så unikt som islandsk Michelinmad. Ejer og chefkok Gunnar Karl Gìslasson serverer uforudsigelig og kreativ islandsk fine dining, som på den ene side har fødderne dybt plantet i islandske madtraditioner og råvarer og på den anden side er fyldt med moderne teknikker, legesyge og internationalt udsyn. Gunnar Karl Gìslasson kommer til Tivoli med en menu, som er bygget op om islandske råvarer og teknikker som vintertørret havkat, tang, frisk fisk, fermentering og Hangikjöt, som er kød røget over tørret fåregødning, og som samtidig trækker på inspiration og teknikker fra hans tid fra en række toprestauranter i Danmark og New York. Ligesom KOKS bragte Færøerne ind i Tivoli sidste år, får Tivolis gæster med Dill en unik mulighed for at smage islandsk mad fra øverste hylde uden at skulle finde passet frem og veksle valuta.
– Min ambition er at bringe noget unikt og ægte islandsk til København. Dill handler om islandske ingredienser og traditioner serveret på en smuk og elegant måde. Samtidig er målet at skabe en varm, rar og uprætentiøs stemning – et sted hvor vores gæster føler sig hjemme. Jeg arbejdede i Danmark for cirka 20 år siden under stjernekokke som Jens Peter Kolbeck, Erwin Lauterbach og Mikkel Maarbjerg. Det var en magisk tid, og jeg har savnet København lige siden. Så det her er en perfekt mulighed for at komme tilbage og opleve nogle fantastiske uger i en by, som jeg elsker og savner, siger chefkok og ejer, Gunnar Karl Gìslason.
Gastronomisk hovedstad
Hos Tivoli er de glade for at kunne tiltrække profiler af den kaliber til den gamle have.
– Tivoli skal være kendt for altid at have noget for enhver smag og pengepung, når det kommer til et måltid mad. Vi er derfor glade for, at vi igen i år kan tilbyde vores gæster restaurantoplevelser i verdensklasse. Tivoli skal være et sted, hvor gæsterne bliver udfordret på alle sanser. Derfor er gastronomien et helt selvfølgeligt fokuspunkt for os, og vores ambition er, at Tivoli med tiden også skal være en international gastro-destination. Vi er allerede kendt for mange ting, som folk er villige til at rejse efter, men vores målsætning er, at man også vil rejse efter det gode måltid i Tivoli på samme måde som den gode tur i rutsjebanen eller det smukke haveanlæg. Tivoli har alle dage handlet om udsyn, og det er skønt, at vi igen i år kan vise så meget af den gastronomiske verden frem og give Havens gæster unikke spiseoplevelser på højeste niveau. Samtidig med at vi fortsat har alverdens til gode, fortæller Susanne Mørch Koch, Tivolis direktør.
– København er en gastronomisk hovedstad, og vores mål er at Tivoli skal afspejle det, der sker på den københavnske madscene. Så vi er glade for, at vi har fået et flot line up i hus, som passer godt ind i vores overordnede food-strategi. Vi ved, at gæster fra ind- og udland er parate til at rejse langt for at opleve det udsøgte måltid, og nu hvor corona-restriktionerne er ophævet, håber vi for alvor, at der kommer gang i gastro-turismen igen. Vi giver i hvert fald foodies og gastro-folk tre gode grunde til at tage rejsen hertil. Dill er eksponent for nordatlantisk gastronomi, som er noget af det mest hypede for tiden, Paco Morales er en af verdens varmeste kokkenavne, og så er det fantastisk, at STUDIO og Christoffer Sørensen fortsætter deres rejse hos os og giver Tivolis gæster mulighed for at smage en af dansk gastronomis allerstørste talenter. Vi håber og regner med, at det bliver en lige så stor succes som sidste år, og at de gæster, som ikke fik bord sidste år, kan komme ind i år, uddyber senior director for Tivoli High End, Mikkel Ulstrup.
Pop up i Det japanske Tårn åbner d. 21. april med STUDIO. Billetter til alle tre pop-ups kan købes fra d. 24. marts her: http://www.tivoli.dk/popup – Tivoli åbner for sommersæsonen d. 8. april