Siden 2021 har Meyers arbejdet målrettet på at reducere sit klimaaftryk for råvarer, der udgør 95 pct. af virksomhedens samlede CO2-aftryk.
“Vi har først og fremmest ændret vores tilgang til at lave mad: Før blev måltiderne typisk udtænkt med kød som udgangspunkt, men i dag udtænkes de fleste retter med udgangspunkt i grøntsager og grønne proteiner,” fortæller ceo i Meyers, Jesper Lykke Wacherhausen og uddyber:
“Derudover bruger vi systematisk data til at måle indkøb i forhold til CO2, og vi har øget fokus på værtskab og kommunikation med både gæster og kunder – altsammen noget, som vi kan se virker.”
Udfasning af okse-, kalve- og lammekød
Et af de steder, der virkelig har rykket sig, er Meyers’ kantine hos produktionsvirksomheden Aasted: Her besluttede ledelsen for flere år siden, at okse-, kalve- og lammekød helt skulle udfases, og kantinen har gennem en række initiativer sænket CO2-aftryk for råvarer med 60%.
Køkkenchef hos Aasted, Mette Andersen, fortæller, at det kræver vedholdenhed og daglig dialog at ændre gæsternes madvaner, og det møder respekt og taknemmelighed hos Jesper Lykke Wacherhausen:
“Det er kun muligt at nå så langt gennem store indsatser fra både kokke, kunder og kantinegæster: Uden deres kreativitet, ambitioner og nysgerrighed kunne vi ikke opnå det, som vi har gjort, og som vi fremover gerne vil. Næste mål er 50 pct. reduktion inden 2030, og selvom vi ved, at det ikke bliver let, så ved vi også, hvad der er skal til, så vi er optimistiske.”