Landbrug
Nu åbner nationalt skolehave-center lokalt på Frederiksberg
26. marts åbner Haver til Maver sit nye hus og hovedsæde i tæt forbindelse med skolehaven i Frederiksberg Have. Skolehaveorganisationen slår ikke alene rod i
Fem nye tiltag skal sikre Danish Crown flere grise
Danish Crown lancerer nu fem konkrete tiltag, der skal motivere de danske landmænd til at levere flere grise til koncernens danske slagterier. En høj udnyttelse
Dyrevelfærden for grise får stort løft med nye tiltag
Den 1. marts trådte flere tiltag i kraft, der skal forbedre dyrevelfærden for grise. Tiltagene stammer fra Danmarks første dyrevelfærdsaftale, som et bredt flertal i
Rasmus Prehn bliver ny administrerende direktør for Økologisk Landsforening
Den tidligere minister for fødevarer, landbrug og fiskeri Rasmus Prehn er fra 1. marts ny administrerende direktør for Økologisk Landsforening. Han udtræder derfor af Folketinget.
269 millioner skal gøre danskernes mad grønnere
Den grønne omstilling af vores fødevareproduktion får et økonomisk rygstød. 24 projekter har fået tilsagn om samlet 169 millioner kroner fra Grønt Udviklings- og Demonstrationsprogram,
35 år med øko-mærket: 42 mio. dyr er kommet ud under åben himmel
I 2025 fejrer Økologisk Landsforening, at danskerne har været med til at lukke mere end 42 mio. landbrugsdyr ud under åben himmel. Det er nemlig
Danmarks største vingård solgt: Ny ejer vil sætte dansk vin på verdenskortet
Danmarks største vingård er blevet solgt. Køber er Jacob Bruun-Jensen, der er uddannet vinkyper fra Vingården i Odense og oprindelig stammer fra Slagelse, ikke langt
Landbrugets Økonomi 2024: Høje renter og alt for meget regn
2024 har været en blandet landhandel. Spørger vi deltidslandmændene og planteavlerne, er vi langt fra jubelåret 2022. Her har man ligesom sidste år været udfordret
Årets Wiuff: Ny hæderspris hylder danske fødevareproducenter
Bag ethvert godt måltid står ikke alene en dygtig kok, men også dedikerede råvareproducenter. Danmark får nu en ny hæderspris. Prisen giver restauratører og kokke
Ny analyse: Græssende kvæg ved Vadehavet giver CO2-venligere oksekød
Analyse- og rådgivningshuset KF Miljø har i samarbejde med Nationalpark Vadehavet og økologiske oksekødsproducenter fra Spis min gris gennemført en analyse af CO2-udledningen fra økologisk
Hent flere