Der er travlt i Den Gamle Kro i Overgade, der efter regeringens seneste udmelding, håber på at kunne åbne den 6. maj. Hele kroen skal have en overhaling, så de står Odenseanerne en kulinarisk helhedsoplevelse.
Det 340 år gamle hus i Odenses historiske kvarter har i årenes løb fungeret som både konditori, bageri, skomager, frugthandel, skomager og værtshus, men i de sidste mere end 80 år er det blevet kendt som ikonisk kro. Og det er da også en videreførelse af det, som odenseanerne kan glæde sig til, når Den Gamle Kro genåbner – dog i nye klæder.
Det nye koncept kommer til at stå på tre ben; en kro med dansk mad, selskabslokalerne på kroens førstesal og en deli med kroens produkter og dagens delikatesser.
– Vi ønsker at løfte historien ind i nutiden, så vi kommer til at åbne kroen med den største respekt og ydmyghed overfor fortiden og vil fortsat servere dansk kvalitetsmad. Vi vil dog gøre det med et moderne tvist. Og som noget nyt vil vi åbne en deli, så man fra gaden kan komme ind og købe dagens delikatesser og kroens specialiteter, siger Den Gamle Kros nye adm. direktør, Claus Sigmann og tilføjer, at også selskabslokalerne på førstesalen bliver en central del af det nye koncept. Claus Sigmann er en del af ejerkredsen sammen med Keld Askær Sørensen, købmand og medejer af Hotel Ærøhus, og René Brun Pedersen, der driver Odense Golfklubs Restaurant, og han glæder sig til at servere helhedsoplevelser for Den Gamle Kros gæster.
Claus Sigmann er en del af ejerkredsen sammen med Keld Askær Sørensen, købmand og medejer af Hotel Ærøhus, og René Brun Pedersen, der driver Odense Golfklubs Restaurant, og han glæder sig til at servere helhedsoplevelser for Den Gamle Kros gæster.
– Gæsterne skal have en kulinarisk oplevelse, men de skal i endnu højere grad have en helhedsoplevelse, så de går ud ad døren med smil på læben og varme i kroppen – og så behøver de ikke nødvendigvis kunne huske, hvad de præcist spiste, siger Claus Sigmann, der allerede som ung fik en tilknytning til Den Gamle Kro.
– Vi har hver især vores bevægegrunde for at gå ind i det her, men overordnet ønsker vi at skabe et sted, der udfylder både det hul, som Den Gamle Kro efterlod, da den lukkede, men også et hul, som vi mener, der er i restaurationsmarkedet i Odense. Jeg kan huske Den Gamle Kro fra dengang, jeg gik i byen på Atlantic. Der var noget ikonisk og tiltrækkende over kroen, og jeg kan huske, at jeg allerede dengang havde en fornemmelse af, at kroen og jeg en dag skulle noget sammen, siger Claus Sigmann, der tidligere har drevet restauranter i Trekantsområdet.
Han håber, at Den Gamle Kro kan være klar til at slå dørene op allerede 6. maj, hvor restauranter igen må invitere gæster indenfor. Det kan blive svært at blive helt klar på seks uger, for hele kroen skal shines op, så derfor kan åbningen sagtens komme til at foregå i etaper.
– Jeg er selvfølgelig glad for, at der er kommet en dato i kalenderen i forhold til, hvornår restauranter igen må åbne. Vi er i fuld gang med at renovere stedet og håber, vi bliver klar til 6. maj, men virkeligheden kan sagtens blive, at vi åbner i etaper, så vores deli er det første, der slår dørene op. Nu må vi se. Sikkert er det i hvert fald, at vi glæder os enormt meget til at invitere odenseanerne indenfor, siger Claus Sigmann. Den Gamle Kro har været lukket siden april 2020.