Når Tivoli slår dørene op for dette års Halloween i Tivoli den 13. oktober, er der meget mere end blot hekse og græskar på menuen. For første gang uden for sommersæsonen lægger Det japanske Tårn lokaler til en pop-up restaurant, nemlig færøske ROKS som serverer frisk fisk og skaldyr i absolut topklasse.
Efter en god gastronomisk sommer med besøg fra danske restaurant Studio, spanske El Bar og islandske Dill, fortsætter Tivoli nu pop-up eventyret i Det japanske Tårn og byder på fisk og skaldyr fra allerøverste hylde, når holdet bag den to-stjernede Michelinrestaurant KOKS og søsterrestauranten ROKS, genbesøger Haven under dette års Halloweensæson i Tivoli.
Den nye pop-up har åbent i Tivoli fra d. 13. oktober til den 6. november.
En overflod af friskhed
Færøerne er kendt for deres overflod af friske fisk og skaldyr som fx kammuslinger, hestemuslinger, molboøsters, krabber, søpindsvin, jomfruhummere mv., som kan hives direkte op af det kolde, klare vand. Denne overflod kan Tivolis gæster nyde godt af, når færøske ROKS flytter ind i Det japanske Tårn og serverer pivfriske og spændstige fisk og skaldyr direkte fra Færøerne. På ROKS’ pop-up i Tivoli vil der altså være fuldt fokus på de unikke friske råvarers rene smage og på at vise de bedste sider af færøsk gastronomi.
Unik menu kun i Tivoli
ROKS er søsterrestaurant til den to-stjernede Michelin-restaurant, KOKS, som besøgte Tivoli i sommeren 2021, og som siden da er flyttet til Grønland, og det er køkkenchefen fra den to-stjernede moderrestaurant, Poul Andrias Ziskas, som sammen med Mantas Vaidelis, chef på ROKS, har sammensat den unikke skaldyrsmenu helt særligt til Tivolis gæster.
– Med vores KOKS pop-up gav vi en nedskaleret smagsprøve på, hvad man kan opleve på vores to-stjernede moderrestaurant. Med ROKS vil vi give en exceptionel og unik oplevelse, som man kun kan opleve i Tivoli. Derfor har vi sammensat en særlig menu til Tivolis gæster, som virkelig vil vise, hvad færøske råvarer kan. Det er en ren fisk og skaldyrsmenu og en friskhed, som man kun kan opleve lignende meget få steder i verden. Vores fokus bliver på de rene smage, men der bliver også plads til lidt smagsmæssig legesyge og nogle nye tilberedningsteknikker, siger Poul Andrias Ziskas.
Mikkel Ustrup, som er senior director i Tivoli High end, som om den nye pop-up i Halloween-sæsonen:
– Der sker hele tiden noget nyt og spændende på den københavnske gastroscene. Det vil vi gerne afspejle i Tivoli. De seneste to somre har vi lokket nogle virkelig store og spændende navne til at lave pop-up i Det japanske Tårn. Det passer perfekt ind i vores overordnede food-strategi om at tilbyde vores gæster både traditionelle og innovative gastrooplevelser. Nu kan vi med glæde afsløre, at pop-up konceptet fortsætter ud over sommersæsonen, så der også til Halloween sker noget nyt på gastro-fronten i Tivoli. Vi får nogle af de lækreste skaldyr til Tivoli sammen med holdet fra ROKS, og så har vi også en overraskelse i ærmet til julesæsonen. Jeg håber og tror, at vi med vores anderledes tilbud kan give vores gæster og gastro-turister en stor oplevelse.”
Om KOKS og ROKS
KOKS er med sine to Michelin-stjerner og grønne bæredygtighedsstjerne en af de hotteste gastro-destinationer i norden. Både da de lå midt i den rå natur på Færøerne og nu, hvor de er flyttet til deres nye lokation på Grønland, hvor gastro-turister fra hele verden også valfarter til. Inden de forlod Færøerne åbnede de dog søsterrestauranten ROKS – en mere uformel og afslappet restaurant, som modsat KOKS er en 100 procent fiske- og skaldyrsrestaurant, hvor fokus er på de friske råvarer og det naturlige færøske udtryk. ROKS er anbefalet i Michelin-guiden.
Også Færøerne på hanerne
Som et ekstra færøsk twist, kan man under hele ROKS besøg i Tivoli nyde den hypede færøske øl, OY, i baren uden for restauranten.