Hver dag bliver der serveret utallige måltider i danske kantiner – og bag dem står dygtige fagfolk, der skaber madoplevelser ud over det sædvanlige. Kantineprisen hylder de kantiner, der formår at forene bæredygtighed, velsmag og kreativitet i det daglige arbejde. Nu er der åbnet for årets indstillinger.

Der er i år fokus på bæredygtighed og brug af sæsonens råvarer, når Landbrug & Fødevarer søger landets bedste kantine. Kantineprisen vil i år også hylde det gastronomiske håndværk, der kan løfte madoplevelsen til nye højder.
Der er netop blevet åbnet for indstillinger til Kantineprisen 2025, og du kan være med til at sætte fokus på dem, der fortjener anerkendelsen. Måske arbejder du selv i en kantine, der går den ekstra mil? Måske har du en favoritkantine, der fortjener et skulderklap? Eller måske kender du nogen, der skaber fantastiske måltider med omtanke? Så er det nu, at du kan indstille til prisen.
I år ledes der efter kantiner, der:
- Er dygtige til at arbejde med bæredygtige, økologiske og lokalproducerede råvarer.
- Skaber menuer med respekt for råvarernes alsidighed, deres sammensætning og sæsonbestemte variation.
- Reducerer madspild og tænker kreativt i køkkenet.
- Sætter en ære i at give gæsterne en god madoplevelse, der udfordrer smag og vaner.
Blandt de indstillede kantiner vil tre blive nomineret til prisen – og de får en helt særlig oplevelse og udfordring. De nominerede kandidater får blandt andet æren af at lave mad i en Cook Off på Madens Folkemøde, der finder sted den 15. maj 2025. Her skal kantineteamet trylle med lokale råvarer i Bocuse d’Ors udvælgelseskøkkener. Derudover vil juryen komme på overraskelsesbesøg i kantinerne.
Indstillinger til Kantineprisen 2025 skal ske inden den 9. april 2025, og årets vinder vil blive kåret på Fødevaredagen den 16. september 2025 på Hindsgavl Slot.
Få yderligere information, læs kriterierne og indstil kandidater på: https://goderaavarer.dk/priser/kantineprisen