Siden marts 2020 har JunkFood lavet næsten 500.000 måltider til de hjemløse i København fra et køkken hos H17 i Kødbyen. Den 5. september indvies JunkFoods nye køkken i kulturhuset ‘Ved Betty Nansens Plads’. Det giver mulighed for at lave mad til tusindvis af udsatte.
“Vi har arbejdet benhårdt de sidste par år for at sikre finansiering for det nye køkken der vi har mulighed at producere flere tusinde måltider hver dag. Det betyder, at vi kan udvide vores distribution til hele Danmark, tage imod flere udfordrede unge i køkkenet og modtage langt større mængder af overskudsvarer,” siger Rasmus Munk, grundlægger af JunkFood.
Det er takket være støtte fra A.P. Møllerske Støttefond og Augustinus Fonden, at JunkFood nu opererer på Betty Nansens Alle 57–61, med væsentligt bedre plads og udstyr til at lave mad til samfundets udsatte. Nu kan man også hurtigt eskalere virksomheden.
Et ton overskudsvarer om ugen
“Udover at lave 330 måltider per dag, 7 dage om ugen til gadens folk, arbejder vi med unge udfordrede, som måske har været i behandling for et misbrug og har brug for struktur, relationer og hjælp ind på arbejdsmarkedet. Et andet fokusområde er at bekæmpe madspild. Vi modtager et ton overskudsvarer om ugen, som vi laver mad af og sikrer, at gode ingredienser ikke bliver smidt ud. Det nye køkken gør at vi kan skrue op for alle dele af virksomheden – og sikre et dagligt måltid til alle Danmarks 5789 hjemløse,” siger Jeanette Koustrup Duus, leder af JunkFood.
Det nye køkken er en del af det nye multifunktionelle kulturhus på Frederiksberg. Kulturhuset skal drives af fonden JunkFood og den socialøkonomiske virksomhed Kaffe Karma i forening med Frederiksberg Forenede Boligselskaber. Kulturhuset vil lægge rum til lokale foreninger, og områdets beboere kan nyde godt af en bred vifte af aktiviteter, kulturarrangementer og sociale fællesskaber, som fx koncerter og fællesspisninger. Huset er åbent for alle, og til den lille sult er der en café.