Hotel- og restaurationsbranchen overgår nu niveauet fra før coronanedlukningerne. Men alt er ikke fryd og gammen, for der også økonomiske udfordringer og et stigende antal konkurser. Det skriver Horesta i deres nyhedsbrev.

Tidligere på ugen var det fem år siden, at Danmark lukkede ned på grund af coronavirussen. Det var en hård tid for restaurationsbranchen, der blev ramt af tvangslukninger, restriktioner og pludseligt ekstremt fald i omsætningen. Det var en hård tid med mange ofre, men i dag er branchen tilbage på styrken fra før Corona, skriver Horesta.
Således er restauranternes omsætning i Danmark steget fra 47,6 mia. kr. til 62,5 mia. kr – det er en vækst på 31,2 procent fremgår det af tal fra Horesta.
“Udviklingen viser en imponerende modstandsdygtighed på tværs af branchen. Trods historisk svære betingelser, som kom pludselig og voldsomt, har branchen bredt set gjort et stærkt comeback. Både danskere og udenlandske turister har fundet tilbage til hotellerne og restauranterne, og skulle man fortsat være i tvivl, har effekterne af corona sluppet taget fuldstændigt på vores branche,” siger Jeppe Møller-Herskind, konstitueret adm. direktør i HORESTA, i en artikel på Horestas hjemmeside.
Stigende antal konkurser
Alt er dog ikke fryd og gammen, fremgår det ligeledes fra Horesta. For selvom omsætningen er stigende, er antallet af konkurser det også – og det vidner om en branche, der også er presset på visse områder. Således er antallet af konkurser steget med 21 procent fra 252 til 305.
“Der er ingen tvivl om, at stigende omkostninger til energi, råvarer og arbejdskraft presser stadig flere virksomheder i både hotel- og restaurationserhvervet. Det er en af de store udfordringer, som branchen står over for i 2025, selv om vi samlet set ser en stærk udvikling,” siger Jeppe Møller-Herskind videre til Horesta.