Til weekendens Food Festival i Aarhus kan du i standen Aldi Kitsch’en blive udfordret på dine fordomme om mad og kvalitet. Og dine smagsløg vil helt sikkert også få én på opleveren
Tør du servere friturestegt fiskeskind med makrelguf på tube for dine gæster?
Aldi har sat sig for at ændre den måde vi tænker om god mad – for det kommer ikke an på indpakningen i supermarkedet, eller billedkvaliteten på Instagram. Så skal du forbi Food Festival, anbefaler vi et besøg i Aldi Kitsch’en, hvor reaktionære gourmetkokke serverer kitsch’et mad, der udfordrer gæsternes smagsløg og fordomme.
– Vi kan se på de mange blindtests, vi vinder, at når vi bliver bedømt på smag, er danskerne ret vilde med vores produkter. Selv om indpakningen måske er lidt anderledes og ikke en velkendt mærkevare, kan man tilberede gode og smagsfulde retter med vores produkter, siger Thomas Bang, vicedirektør i Aldi Danmark, som selv vil være tilstede på festivallen for at fortælle de besøgende om kvalitet, pris og bæredygtighed.
Thomas Bang håber, at gæsterne vil blive overraskede over at puffet fiskeskind med makrelkræs, Sauerkraut-tacos, eller frosne vindruer faktisk kan smage lækkert. Forhåbentlig kan dette få danskerne til at dømme mindre ud fra en lækker indpakning og mere ud fra smagen af god kvalitet. I køkkenet står de innovative kokke fra I’m a Kombo, der til daglig arbejder med at bryde fordomme og forventninger til, hvad god mad er – fx ved at spraymale gulerødder turkisblå. Men på trods af at I’m a Kombo dagligt forsøger at udfordre den måde, vi tænker om mad, kan de også selv blive snydt af fordomme og ukendte indpakninger.
– Vi var nok – ligesom mange andre danskere – skeptiske over for Aldi’s produkter, men det blev hurtigt tydeligt for os, at man i Aldi er optaget af god smag og kvalitet, så vi håber med vores drop- in værksteder at give danskerne nogle gode og overraskende smagsoplevelser, siger ejer og stifter af I’m a Kombo, Lasse Askov.