Efter 20 år med vækst og 2 år efter Dansk Ejerkapital indtrådte som ligeværdig medejer, forstærker Gastronomiet nu bestyrelsen med anerkendte kapaciteter. Samtidig starter byggeriet af et stort køkken, der skal fordoble produktionskapaciteten, mens jagten på målet om at fødevarer fra lokale landmænd og producenter skal udgøre 60 pct. af det samlede råvareindkøb intensiveres.
For 20 år siden grundlagde Janne og Jacob Nagel Gastronomiet med ambitionen at servere firmafrokost lavet fra bunden hver dag med høj kvalitet og udgangspunkt i kunden. Siden har virksomheden støt og roligt vokset sig stor og stærk til nu at være en af de førende leverandører på markedet for frokostordninger, kantinedrift og catering til events og private begivenheder. For to år siden investerede Dansk Ejerkapital i Gastronomiet og virksomheden opkøbte samtidig konkurrenten Nordic Catering, hvilket blandt andet udvidede porteføljen med det historiske venue Marketenderiet i Valby samt et større fokus på kantinedrift.
Efter to år med effektivisering er virksomheden nu maksimalt fintunet som en samlet enhed under navnet Gastronomiet og klar til at lægge ekstra tryk på væksten. Velkendte kapaciteter forstærker bestyrelse og ledelse – blandt andet Michael Ingemann og Kim Rahbek Hansen, mens den hidtidige bestyrelsesformand Jens Christian Andersen indtræder som kommerciel direktør.
Ambitiøs forretning, der er toptrimmet
Medstifter og adm. direktør, Jacob Nagel, er begejstret for den nye, stærke konstellation:
”Ekstraordinær service, det gode håndværk, høj råvarekvalitet og kærlighed til lokale fødevarer har altid defineret os i markedet. Vi er stolte af, at så markante kapaciteter som Michael og Kim har købt ind på vores visioner og grundværdier, og ser meget frem til at udvikle virksomheden videre sammen med et stærkt hold i både bestyrelsen og ledelsen.”
Den nye bestyrelsesformand Michael Ingemann er ligeledes fuld af beundring for de første 20 års arbejde hos Gastronomiet og ser en ambitiøs forretning, der nu er toptrimmet.
”Gastronomiet har formået at skabe en solid forretning gennem to årtier og på imponerende vis forvaltet det store ansvar, det er dagligt at bespise tusindvis af danskere. Det er en virksomhed med historie, substans og et team, der slår alt andet på markedet, hvilket ikke mindst ses gennem den imponerende kundeloyalitet – hvor den gennemsnitlige kunderelation på fire år vist må være en brancherekord. I forvejen er Gastronomiet en af de tre største aktører på frokostmarkedet og med bygningen af det nye køkken, der fordobler produktionskapaciteten, forventer jeg yderligere markant vækst med masser af mætte og tilfredse kunder.”
Insisterer på at knytte land og by sammen
Kim Rahbek ser en transparent virksomhed, hvor maden tegner den grønne profil, som er foran markedet når det gælder viljen og stædigheden til at arbejde med de bedste råvarer fra små, lokale producenter.
”Janne og Jacob har skabt en god, veldrevet forretning med 20 år på bagen. En familievirksomhed af den slags, der danner rygraden i dansk erhvervsliv. Gastronomiet er gennemsyret af en sund kultur, hvor man arbejder sammen om at servere velsmag og tilmed gøre et ærligt og stædigt forsøg på at højne den gastronomiske råvaredannelse og ændre det fødevaresystem, vi har i dag, og som ikke gør meget godt for hverken krop, klima eller biodiversitet. Deres insisteren på at knytte land og by tættere sammen, samarbejde med lokale producenter og servere danske råvarer i sæson er ganske enkelt imponerende – og vejen frem for både muld og mennesker”, siger Kim Rahbek
Nyt stort køkken på Avedøre Holme
I slutningen af 2024 påbegynder Gastronomiet indretningen af et nyt stort køkken. Ud over at fordoble produktionskapaciteten, har projektet til formål at reducere virksomhedens klimaaftryk, styrke arbejdsmiljøet for de ansatte samt sikre biodiversitet på grunden. Solceller og væksthuse på taget tilfører sammen med særligt udstyr, der understøtter det intense fokus på hjemmelavede produkter, grundlaget for et helt unikt køkken, som løfter standarden for cateringkøkkener på markedet.