Forskning og uddannelse
Profil fra ejendomsbranchen skal hjælpe Hotel- og Restaurantskolen med nyt skolebyggeri
Direktør og partner i Propreco A/S, Rasmus Meyhoff, er indtrådt i Hotel- og Restaurantskolens bestyrelse, hvor han bl.a. skal bidrage med sin store erfaring inden
Sådan ultralydsscanner du dig til den perfekte flæskesteg
Danske forskere har i et nyt videnskabeligt studie vist, at man med en håndholdt ultralydsscanner kan sikre, at man får den helt perfekte flæskesteg med
Ny rapport om sprøjtegifte: Økologi er det sikreste valg
Der er pesticidrester i 80 procent af alle prøver af konventionelt dyrket frugt, og i 42 procent af de konventionelt dyrkede grøntsager. Det slår Fødevarestyrelsen
Stor analyse af forarbejdede plantebaserede fødevarer: De er sundere end animalske
Studiet viser, at plantebaserede alternativer til kød og mælk generelt ikke blot har betydelige miljømæssige, men også sundhedsmæssige, fordele sammenlignet med deres animalske modstykker. Tidligere
Røntgen og kunstig intelligens skal optimere fødevareproduktion
Avanceret røntgenbaseret 3D-billeddannelsesteknologi, kombineret med kunstig intelligens skal hjælpe med automation og kvalitetskontrol af komplekse emner og processer - i første omgang på danske slagterier.
Kemiske reaktioner gør plantedrikke fattige på næring
En analyse af indholdet i plantebaserede drikke viser, at de har én ting tilfælles: De er fattigere på protein og essentielle aminosyrer, end komælk er.
Svampe producerer fremtidens fødevareprotein
Supermarkedets svampe kan omdanne spild fra marken til fødevareproteiner med lavere klimaaftryk. Med Teknologisk Institut i spidsen udforsker et EU-projekt potentialet for svampefermentering. Alternative proteinkilder
For mange arbejdsulykker på mejerier: Sika Footwear indgår i nyt forskningsprojekt
Mejeri- og ostefremstilling er en af de brancher inden for fødevarefremstilling, der har flest ulykker. Siden 2019 har 4.315 fødevareproduktionsmedarbejdere været ude for en arbejdsulykke.
Mere mobil og mindre bordskik – det fælles måltid er under forandring
Mobiltelefonen tager i stor stil plads ved middagsbordet, og vi byder gerne gæster på takeaway i sofaen. Men selvom udviklingen går mod mere uformelle rammer,
Forskere fjerner den grynede følelse i munden: Sådan får vi nemmere ved at spise fiberrigt
Generelt spiser vi alle sammen for få fibre, og hvis vi skal lave om på det, kræver det at vi rent faktisk kan lide at
Hent flere