Forskning og uddannelse
Christian Lykou fra Gørding Skole hædret med prisen som Årets Madsjæl
Arla uddeler hvert år prisen Årets Madsjæl til en af de særlige ildsjæle, der gør en særlig indsats for at skabe madglæde og kompetencer hos
Stort forskningsprojekt skal få os til at spise mere plantebaseret med ældgamle teknikker
Et internationalt forskerhold, ledet af forskere fra Syddansk Universitet (SDU), vil forbedre smag og tekstur af plantebaserede erstatningsprodukter ved hjælp af fermentering og gøre teknikkerne
Kunstig intelligens kan sætte turbo på fødevareindustrien
AI kan øge effektiviteten i fødevareindustrien, og virksomhederne bør begynde at integrere AI i deres produktion for ikke at blive overhalet af konkurrenterne, var blandt
Gratis DTU-konference om sundhed og forebyggelse af sygdom
Tirsdag den 12. november 2024 kan interesserede komme til konference om forskning og rådgivning, som fremmer sundhed og forebygger sygdom. Det foregår i DTU Fødevareinstituttet
Forskere får midler til bæredygtig rejeproduktion på bornholm
Med støtte fra den Europæiske Hav-, Fiskeri-, og Akvakulturfond (EHFAF) og sammen med lokale samarbejdspartnere sætter to forskere fra Roskilde Universitet nu gang i et
Plantebaserede alternativer bruges kun lidt
Plantebaserede alternativer til kød, fisk og mejeriprodukter bliver kun brugt i et begrænset omfang, viser en ny undersøgelse fra DTU Fødevareinstituttet. Plantebaserede drikke i kaffe
Nyt globalt studie: Frokosten er katalysator for trivsel og tilhørsforhold
Mad og sociale pauser styrker arbejdsglæde og inklusion hos virksomheder. Det bliver tydeligt i en ny global undersøgelse, The Power of Socialisation, baseret på over
’Vegetariske’ laks kan være vejen til bedre sundhed for mennesker og fisk
Vegetarisk foder til blandt andet laks skal hjælpe med at gøre produktionen af laks mere bæredygtig. Det kan give bedre fisk til aftensmaden, men viden
FødevareDanmark roser regeringens uddannelsesudspil
Regeringens fokus på at motivere unge til at søge en erhvervs- og professionsrettet gymnasial uddannelse gennem et stærkt ungemiljø får ros af FødevareDanmarks direktør, Leif
Fremtidens kokke får ny bæredygtig skole og gastronomisk campus
Nordea-fonden støtter fremtidens gastronomi med 266 mio. kroner, der muliggør byggeriet af en ny værkstedsbaseret skole og gastronomisk campus i København. Byggeriet forventes at stå
Hent flere