117 nyuddannede receptionister, tjenere, kokke og smørrebrød/catere blev tirsdag aften hyldet til Hotel og Restaurantskolens store medaljefest, inden de nu kan
Forskere fjerner den grynede følelse i munden: Sådan får vi nemmere ved at spise fiberrigt
Aktuelt21. 11. 2024
Generelt spiser vi alle sammen for få fibre, og hvis vi skal lave om på det, kræver det at vi rent faktisk kan lide at spise dem. Sådan lyder det fra fødevareforskere fra Københavns Universitet, der har opfundet en ’forklædning’, der løser problemet med den tørre og grynede følelse i munden, som kostfibre giver. Tænk […]
Det Veganske Rejsehold: Gratis rådgivning til spisesteder og to dages inspiration til et grønnere menukort
Aktuelt21. 11. 2024
Det Veganske Rejsehold inviterer spisesteder til at udforske en ny verden af smag og bæredygtighed. Med hjælp fra nogle af landets mest passionerede og erfarne kokke, får køkkenet mulighed for at løfte menuen til nye højder med lækre og kreative veganske retter. Et forløb med Det Veganske Rejsehold er gratis for de spisesteder, som bliver […]
FødevareDanmark efterlyser grundlæggende ændring af fødevarekontrollen
FødevaresikkerhedPolitik og eksport21. 11. 2024
Det går for langsomt med at implementere et nyt adfærdskodeks i fødevarekontrollen. Sådan lyder det fra FødevareDanmarks direktør, Leif Wilson Laustsen. På trods af at fødevareminister Jacob Jensen tidligere på året lancerede et nyt adfærdskodeks for fødevarekontrollen med fokus på, at
Morten Boje Hviid er ny adm. direktør i Landbrug & Fødevarer
FødevareproduktionLandbrugPolitik og eksport21. 11. 2024
Landbrug & Fødevarer reorganiserer sin direktion, og formandskabet har i den forbindelse udpeget Morten Boje Hviid som ny adm. direktør. Flemming Nør-Pedersen bliver forfremmet til viceadministrerende direktør, og Camilla Brehm Suhr indtræder i direktionen. Landbrug & Fødevarer har
Christian Lykou fra Gørding Skole hædret med prisen som Årets Madsjæl
Forskning og uddannelseMiljø og sundhedRåvarer og ingredienserØkologi og bæredygtighed19. 11. 2024
Arla uddeler hvert år prisen Årets Madsjæl til en af de særlige ildsjæle, der gør en særlig indsats for at skabe madglæde og kompetencer hos børn og unge. I år gik prisen til Christian Lykou fra Gørding Skole, hvor han underviser børnene i naturen og viser dem, hvordan man producerer mad med omsorg
Lavazza igen kåret til Europas bedste kafferister
Drikkevarer19. 11. 2024
For andet år i træk har den italienske kaffevirksomhed Lavazza vundet prisen som den bedste europæiske kafferister. Det skete under den årlige konference European Coffee Symposium. Godt håndværk betaler sig altid, og det er igen blevet slået fast ved den årlige prisuddeling `European Coffee
Topchefer, iværksættere og investorer drøfter fremtidens fødevarer
AktueltFødevareproduktionMesser og konferencer19. 11. 2024
Klimakrise og en voksende befolkning globalt betyder at fødevarevirksomhederne skal tænke i helt nye baner – og at forbrugerne skal vænne sig til smagen af nye madvarer. Det er udfordringer som fremtrædende erhvervsledere, iværksættere og investorer drøfter på DI Fødevarers 25-års jubilæums årsdag
Norrlyst udvider uge: Åbner sin sjette restaurant i 2024
AktueltFoodservice19. 11. 2024
Norrlyst Koncernen har overtaget driften af Lago ved søerne i København. Restauranten genåbner torsdag d. 28. november med et koncept, der kombinerer madoplevelsen med nøje udvalgte cocktail-pairings. Med denne åbning cementerer Norrlyst Koncernen sig som den danske restaurantkoncern, der har
Stort forskningsprojekt skal få os til at spise mere plantebaseret med ældgamle teknikker
Forskning og uddannelseFødevareproduktionMiljø og sundhedTopØkologi og bæredygtighed19. 11. 2024
Et internationalt forskerhold, ledet af forskere fra Syddansk Universitet (SDU), vil forbedre smag og tekstur af plantebaserede erstatningsprodukter ved hjælp af fermentering og gøre teknikkerne skalerbare i fødevareindustrien. Projektet er finansieret af EU og har et samlet budget på 34 millioner