I vinterferien, fra 7. til 16. februar, er det traditionen tro tid til Dining Week på en lang række restauranter landet rundt. Og igen i år står 300 restauranter klar til en 10 dages restaurantfestival, der kredser om vinterens allerbedste råvarer og verdenskøkkenets mangfoldighed. Og i år slår festivalen rekord med deltagende restauranter i mere end 70 byer.
Siden den folkekære festival havde sin spæde start i København under finanskrisen i 2011, har festivalen vokset sig til en landsdækkende tradition og er siden blevet Nordens største restaurantfestival.
Konceptet er simpelt: Gæster kan vælge mellem unikke tre-retters menuer, sæsonbetonede menuer med 5 serveringer og eksklusive tastingmenuer på udvalgte restauranter – alle sammen til særpris. Om man ønsker at smage på vinterens råvarer hos det klassiske danske køkken eller drømmer om at udforske moderne gastronomi, så er Dining Week den helt oplagte mulighed.
Restauranter i mere end 70 byer
Med mere end 300 menuer bliver der i februar mere at smage på end nogensinde før. Fra oprindeligt at være et ’Københavner-koncept’, har Dining Week virkelig vundet indpas rundt omkring i hele Danmark – og i 2025 rammer festivalen en milepæl, da den nu kan opleves i mere end 70 danske byer. Fra Amager til Skagen er Dining Week således er en folkefest, der samler gæster landet over til madoplevelser på tværs af pulserende storbyer, små lokalsamfund og tæt på natur og vand.
Med restauranter i mere end 40 byer på Fyn og i Jylland, er Dining Week repræsenteret i disse
områder i højere grad end nogensinde før. Man oplever overordnet set en stor interesse for festivalen,
og med restauranter i mere end 35 byer på Sjælland, kan endnu flere gæster landet over
opleve det gastronomiske univers. Der er desuden også gode nyheder til madelskerne på Bornholm.
I februar deltager den allerførste restaurant, The Falcon Hotel, til Dining Week i Allinge
på Bornholm.
Også på Bornholm og Fejø
De mange deltagende restauranter understreger i høj grad Dining Weeks ambition om at samle hele Danmarkomkring gastronomi – fra kyst til kyst og nu også på solskinsøen – mener Bjørn Beyer, stifter af Dining Week:
”Det er fantastisk at se, hvordan festivalen fortsætter med at vokse år for år. Vi er glade for, at
endnu flere restauranter – både velkendte favoritter og nye talenter – vælger at være en del af
Dining Week. Derfor er vi stolte over at kunne kalde os en landsdækkende, folkekær festival,
som alle kan nyde godt af og som fortsat vækker stor interesse ude i landet. I år udvider vi til
nye egne som Bornholm og Fejø og har rekordmange deltagende restauranter med i programmet
på både Fyn og i Jylland. Det viser, hvor stærkt konceptet står, og det er vi meget beærede
over. Det er restauranterne, der er hjertet i festivalen, og vi er dybt taknemmelige for deres interesse,
kreativitet og hårde arbejde. Uden deres engagement i at skabe unikke madoplevelser
for gæsterne ville Dining Week ikke være muligt”.