Mere end to tredjedele af danskerne vil gerne spise mere grønt, når familierne samles omkring middagsbordene. Det gør Beauvais nu noget ved. Det kendte fødevaremærke lancerer to nye økologiske produkter uden tilsætningsstoffer – grøntsagsbøffer og -strimler.
Mange danskere har et ønske om at spise mere grønt. 58 pct af danskerne har i forskellig grad et ønske om at spise mindre kød, og det gælder hele 72 pct af de unge under 35 år. Men på trods af de gode intentioner er vi fortsat blandt de mest kødspisende i Europa, særligt når det gælder oksekød.
En af hovedårsagerne til, at danskerne ikke spiser flere plantebaserede fødevarer, er det begrænsede udbud. Det gør Beauvais nu noget ved med to nye produkter – grøntsagsbøffer og -strimler – der er udviklet ved hjælp af en fermentering af rugkerner og derudover indhold af grøntsager.
Særligt fermenteringen gør det som noget nyt muligt at skabe saftige, teksturrige bøffer og strimler, der imødekommer forbrugernes krav til produkter uden tilsætningsstoffer, der samtidig er nærende, har smag og bid – og er lette at tilberede. De nye produkter har fået navnet Greens’n’More. De er designet til at gøre det nemt at lave grønne, velsmagende måltider i en travl hverdag.
Lette at tilberede med opskrifter på et smagfuldt grønt måltid
De nye produkter kommer sammen med en serie opskrifter, der gør det enkelt at servere en grøn middag, selv når tiden er knap. Der er for eksempel mulighed for at servere schnitzel med kartoffelsalat og tzatziki, pitabrød fyldt med grøntsagsstrimler eller en lækker saftig burger.
Opskrifterne og produkterne er udviklet i Orklas innovationsafdeling. Sammen med kok og produktudvikler har innovationschef, Stine Overgaard, testet og arbejdet med de nye produkter. Hun siger:
“Grøntsager er meget mere end tilbehør – tilberedt og brugt rigtigt, er de en hovedingrediens med en verden af muligheder. Med de nye bøffer og strimler kan familien få grøntsagerne på tallerkenen i lette retter med både god smag og en god oplevelse af tekstur. Jeg er imponeret over den dybe umami og saftigheden i det måltid, vi her har arbejdet med. Og at det så samtidig er godt for både dig og planeten, gør jo heller ikke noget.”
Greens’n’More: Et skridt mod en grønnere fremtid
Det er det norske Orkla, der står bag Beauvais. Og de nye grønne fødevarer er et resultat af Orklas ambition om at bidrage til at løse nogle af de vigtigste samfundsudfordringer inden for klima og bæredygtighed. Beauvais Greens’n’More er udviklet som en del af denne mission. Med et klart fokus på smag, konsistens og nem tilberedning, skal de nye fødevarer gøre det attraktivt og nemt for danskerne at integrere flere økologiske grøntsager og mere plantebaseret mad uden tilsætningsstoffer i hverdagen.
Kommunikationschef, Kim Ege Møller fra Orkla uddyber: “Det skal være en god oplevelse at leve mere grønt og klimarigtigt. Der er nok besværligheder og bekymringer i hverdagen – både for samfundets børnefamilier og for de unge, der står over for en verden med mange udfordringer. Vi driver en forretning, der lever af at sælge gode varer til danske forbrugere. Hvis vi samtidig kan give flere mulighed for at vælge en let og grøn hverdag til, kan vi forhåbentlig også bidrage til at gøre en positiv forskel i hverdagen.”
Flere gode, grønne måltider gavner klimaet
Beauvais Greens’n’More handler ikke kun om at give danskerne et alternativ til en let og grøn hverdag i køkkenet, men handler også om klimaet. Når du vælger et grøntsagsbaseret måltid frem for en kødret, kan du reducere dit klimaaftryk markant. Beauvais Greens’n’More har et klimaaftryk på 1,23 kg CO2e pr. kg. Det er betydeligt lavere end oksekød, der udleder hele 28 kg CO2e pr. kg, eller kyllingekød, som ligger på 2,1 kg CO2e pr. kg3. For de 15 pct af danskerne, der ønsker at spise mere grønt af hensyn til klimaet4, er de nye produkter og dertilhørende retter en nem og appetitlig måde at sikre, at madvanerne belaster klimaet endnu mindre fremover.