Agrotech-virksomheden GrowGrounds arbejder for at omlægge den globale kaffedyrkning til klima- og naturvenlige skovlandbrug, og nu tager den ambitiøse virksomhed et stort skridt mod målet. Et partnerskab med 5.800 kenyanske kaffefarmere vil i de kommende 3 år resultere i 1,1 mio. nye træer, der både øger udbytte og indtægter for farmerne, binder CO2 og minimerer behovet for brug af kemikalier.
GrowGrounds har indgået et partnerskab med tre af Kenyas førende sammenslutninger af kaffe-kooperativer, der tæller i alt 5.800 kaffefarmere. Den skelsættende aftale markerer et afgørende skridt i at fremme miljømæssig og økonomisk bæredygtig landbrugspraksis, styrke landmændene og bidrage til den globale klimaindsats.
Starten på en naturlig revolution
“Sammen med 5.800 farmere omlægger vi 3.500 hektar udpint landbrugsjord til bæredygtigt skovlandbrug ved at plante 1,1 mio. træer de næste 3 år. Det gavner både naturen, klimaet, kaffen og farmernes levevilkår,” siger medstifter hos GrowGrounds og ansvarlig for virksomhedens afrikanske aktiviteter, Poul David Videbæk.
Aftalen lægger fundamentet for en storstilet transformation af hele den kenyanske kaffesektor. Med GrowGrounds’ ekspertise inden for kaffe, skovlandbrug og CO2-fangst vil kenyanske kaffefarmere anvende såkaldte syntropiske dyrkningsmetoder, der øger biodiversiteten, forbedrer udbyttet og skaber nye, langsigtede indtægtsmuligheder. Indsatsen vil genoprette ødelagte økosystemer, gøre kaffedyrkningen bæredygtig og klimaresistent og give farmerne adgang til det globale marked for CO2-kreditter.
En fremtid bygget på samarbejde
“For de 5.800 landmænd repræsenterer dette partnerskab en lysere og mere bæredygtig fremtid. Gennem omfattende træning og teknisk support vil de lære at implementere dyrkningsmetoder, der regenererer jordens frugtbarhed, giver flere forskellige afgrøder afgrødeudbyttet og øger deres landbrugs økonomiske potentiale. Med direkte adgang til CO2-kreditter, der er certificeret under Gold Standard, får farmerne endnu en ny indtægtsmulighed,” forklarer Poul David Videbæk.
Netop nye, bæredygtige indtjeningsmuligheder for farmerne er afgørende for kaffeindustriens fremtid, fordi farmerne tjener for lidt på salget af selve kaffen.
“Dette projekt er et vidnesbyrd om vores mission: Vi får virksomheder til at vokse ved at få naturen til at vokse. Ved at kombinere innovative landbrugsmetoder med økonomiske incitamenter hjælper vi landmænd og lokalsamfund med at trives, mens vi styrker biodiversiteten og bekæmper klimaforandringerne,” siger Poul David Videbæk.
Konverteringen af de 3.500 hektar landbrugsjord under denne partnerskabsaftale vil bane vejen for en skalering af initiativet til 30.000 hektar i Østafrika i 2029.