Dadler er en fantasisk, naturlig slik, der kan gøre underværker for mange desserter. Her har vi eksperimenteret lidt og puttet det i brødet, ligesom man gør med tranebær og meget andet. Til de søde dadler har vi i bedste brug-op stil tilføjet en kafferest, der skal komplementere med lidt bitterhed. Et perfekt brød til kantinebordet.
Mængde
Mindst 16 store skiver
Tilberedningstid
Arbejdstid: 20 min.
Hævetid: 2 x 45 min.
Bagning: 25-30 min. ved 200°C
Ingredienser
25 g gær
2 dl lun kaffe – Merrild Økologisk kaffe
1 ½ dl mælk
2 tsk. salt
1 tsk. stødt ingefær
1 tsk. stødt kanel
25 g farin
100 g groft rugmel
125 g grofthakkede dadler
ca. 400 g hvedemel
Fremgangsmåde
Rør gæren ud i kaffe og mælk og tilsæt salt, krydderier og farin. Tilsæt rugmel og dadler og rør det sammen. Rør dernæst hvedemel i lidt ad gangen og ælt dejen let og smidig. Lad den hvile tildækket i 45 min. Slå dejen let ned og form den til et stort brød eller 15 boller. Læg det på en bageplade, lav nogle ridser i dejen og lad det hæve ca. 45 min. til dobbeltstørrelse.
Tænd ovnen og stil temperaturen på 200°C.
Pensl brødet med lidt vand og bag det ved traditionel varme midt i ovnen, til det er gyldent og gennembagt.
Afkøl på rist og servér det gerne, mens det endnu er lunt. Smager forrygende sammen med ost eller bare smør.
Se flere opskrifter lige her.