7. august 2022
Kaffeflødeis med brændt marengs, klar jordbærsauce/coulis, sprøde tuilles og urter
Lækker sommer opskrift
Sommeren er over os, og det betyder det er tid til en sommer opskrift. Forfrisk din kaffe eller afkøl kollegaerne med denne lækre opskrift.
Opskrift til 4 personer
Ingredienser:
2 dl. Gold Selection kaffe
5 dl. fløde 38%
125 g. sukker
5 stk. æggeblommer
200 g. sukker
40 g. vand
125 g. (3-4 stk) æggehvider
300 g. jordbær
50 g. flormelis
100 g. smør
100 g. mel
100 g. sukker
1 stk. æg
Skovsyre
Fremgangsmåde:
- Pisk fløden let, pisk blommer og sukker hvide og luftige, vend kaffen i æggesnapsen og vend så fløden i. Kom isen i forme og frys i min. fire timer.
- Kog sukker og vand op til det bliver 115 grader, pisk hviderne stive og hæld så sukkerlagen heri under kraftig piskning. Kom marengsen i en sprøjtepose.
- Del jordbærerne i fire og kom flormelis på, lad det trække et par timer og sigt den klare væske fra.
- Brug en håndmixer til at piske smør, mel, æg og sukker til en lind masse, smør den tyndt ud på et stykke bagepapir og bag dem gyldne ved 175 grader.
- Anret isen med marengs, brænd den let med en creme brulee brænder, kom lidt jordbærsause på og anret med de resterende jordbær, sprøde tuilles og skovsyre.
Hvis du har en ismaskine, er det også helt ideelt at lave isen herpå, da den bliver mere luftig og cremet. Hvis du ønsker en stærkere kaffesmag, kom da mindre sukker i.
Se flere opskrifter her