Få svaret og kom de tabte arbejdsdage til livs med vores tips
Du kan lægge luppen væk, for tallene skyhøje, ildrøde og ikke til at overse. Ifølge Statens Institut for Folkesundhed topper lændesmerter listen over årsager til, at vi danskere må blive hjemme fra arbejde*. Og bliver du eller dine kollegaer en del af statistikken, gør det både nas på jer og din virksomheds pengepung. Heldigvis giver vi dig her fire tips til, hvordan du kan forebygge rygsmerter ved løft.
1. Sig ”ja tak” til en hjælpende hånd
I stedet for at spille med mullerne vil din ryg vil sige pænt tak, hvis du overlader løftet til løfteudstyr. Med en sækkevogn, vogn til gasflasker eller tromleløfter kan du spare dig selv for en hånd på ryggen og dage væk fra dine favoritkollegaer. Så hop med på vognen og klar dine opgaver lynhurtigt med et par støttende hjul.
2. Skru ned for belastningen
Det virker måske som en kanon idé at skyde dagen i gang med en løftekonkurrence. Men at bruge din aften på at ligge med en brændende ryg er måske ikke det fedeste. Så gå hellere to – eller tre – gange med læsset. Din chef tramper måske i gulvet nu, men det vil spare dig tid væk fra arbejdspladsen at undgå skader.
3. Læg ikke alle dine æg… øh, kræfter i en kurv
Jo længere tid du bærer, jo mere falder kræfterne. Og når dine muller er trættere end en hund, der har plasket rundt i havet, bliver risikoen for personskader skudt i vejret. Det kan du undgå med en rimelig arbejdsbyrde og korte løft.
4. Lige lidt længere op, lige lidt længere
Ja, lige dér! Din ryg er i sit es i en lige position, så op med den. For er din holdning tip-top, så kan du sænke belastningen på diskussen med hele 20%. Bær ikke noget med en bøjet ryg og pas på med at krølle ryggen, når du giver din last et løft. Hold i stedet din ryg så lige som en flagstang på en vindstille dag.
Vil du løfte arbejdssikkerheden?
Så spar på løftene og overlad dem til en løftevogne. Vil du have indsigt i, hvilken vogn der allerbedst kan give din sager et løft? Så ring på 76 24 40 80 eller skriv en mail til info@denios.dk.
*Kilde: Sygdomsbyrden i Danmark (2015)