Ryger der lidt flere kopper selvforkælende kaffe indenbords for tiden? Så vil vi anbefale dig at prøve den populære Dalgona kaffe, som pt. har taget Instagram med storm. Den er superlet at lave og smager himmelsk!
Mængde
2 personer
Tilberedningstid
15 min
Ingredienser
4 spsk. friskbrygget varm espresso, brygget på Lavazza Tierra Selecton
2 spsk. sukker (alternativt flormelis, som er lettere at piske ud)
3 dl. kold sødmælk
Isterninger
Fremgangsmåde
Kom friskbrygget varm espresso og sukker i en stor skål (vigtigt at der kan piskes luft i massen) og pisk med håndmixer ved lav hastighed, så sukkeret bliver opløst i den varme espresso. Rør i 10-13 minutter med høj hastighed indtil massen er blevet til en fluffy skum med tekstur som flødeskum. Hvis sukkeret ‘slår’ op på siden af skålen – brug en ske til at skrabe det ned i massen løbende.
Hæld mælken over isterningerne i to glas og kom herefter den nypiskede kaffeskum på toppen.
Server fx Dalgona kaffen med en røreske, så det hele kan blandes efter smag.
Tips: Du kan vælge at varme mælken od undlade isterninger til en varm Dalgona og top evt. skum med Monin sirup. Kaffen kan også laves med instant kaffe.