Hack #1 Coldbrew
Coldbrew kaffe er ikke det samme som iskaffe.
Iskaffe har ofte et espresso-shot som base og indeholder is, mælk og sirup.
Koldbrygget kaffe har mere smag og mindre bitterhed.
Tryk på billedet for at se hvordan du bedst kan lave en coldbrew kaffe.
Hack #2 Blooming
Når du hælder kogende vand over kaffen, vil kaffen hæve sig. Det kaldes blooming.
Ved blooming fordamper det varme vand fra kaffen.
Aromaen frigives og giver mere smag, når kaffen bloomer.
Tryk på billedet for at se mere om blooming.
Hack # 3 Formaling
Kaffe har forskellige formalingsgrader, alt efter hvordan den efterfølgende skal brygges.
Formalingen har stor betydning for den efterfølgende brygning.
Tryk på billedet for at se hvordan du formaler stempelkaffe, V60 eller filterkaffe samt kaffe til en Mokkakande.
Hack #4 Filteret
Til filterkaffe bruger man typisk papirfiltre til engangsbrug.
Du kan få hvide og brune papirfiltre.
De hvide er forarbejdede i form af klor eller naturlig ilt-blegning.
De brune er uforarbejdede og dermed mere miljøvenlige.
Tryk på billedet for at høre hvad papiret ellers kan betyde for kaffen.