Bæredygtige løsninger fra Nemco på Nordens største emballagemesse

Nemco er klar til at vise bæredygtige, fremtidssikrede løsninger inden for pakkeudstyr og emballage på årets Scanpack-messe den 22.-25. oktober i Göteborg.

– På Nemcos stand på Scanpack kan man møde vores stærke nordiske team med eksperter, der kan rådgive om, hvordan man kan omstille sin produktion og sine emballageløsninger til en mere klimavenlig fremtid, så man opfylder de forventede nye krav, der følger af det udvidede producentansvar, siger business director Michael Borch fra Nemco.

Ifølge Michael Borch er der gode muligheder for at skifte til miljøvenlige materialer og dermed slippe med mindre i afgift, når de nye regler træder i kraft.

– 60 procent af de emballageløsninger, som findes på markedet nu, kan umiddelbart ændres til genanvendelige materialer – uanset om vi taler traysealing, dybtræk eller materialer til flowpack. Og det gælder emballageløsninger til både kød, ost, brød, vegetarprodukter og petfood.

Som førende nordisk leverandør af maskiner og emballageløsninger til fødevareindustrien har Nemco også forberedt deres pakkeudstyr til fremtiden.

– De maskiner, vi udbyder, kan alle køre genanvendelige materialer, siger technical sales specialist Yanina Steneram fra Nemco.

På firmaets stand på Scanpack har Nemco et lille shop-område med kølemontrer med både lokale og internationale pakkematerialer.

– Vi glæder os til at vise de besøgende vores miljøvenlige løsninger fra bl.a. Wipak. Så vi kan kun opfordre til, at man kigger forbi og får nogle gode råd, lige som man kan få vareprøver med hjem, hvis man ønsker det, siger Michael Borch.

Nyhed til skiveskåret ost

Nemco kan på Scanpack præsentere en ny peelfolie og genlukfolie til bl.a. skiveskåret ost. Folien har en vægtfylde på mindre end 1 gram pr. kubikmeter. Den kan svejses på ren APET, og den kan bruges af alle, der anvender APET-løsninger. Folien kan frasorteres mekanisk ved recirkulering, og der kan trykkes information om produktet direkte på folien.

EasyLid fra SEALPAC

Nemco har konstateret en stigende efterspørgsel fra de store supermarkedskæder og andre retailere efter emballage med genluk-løsninger. På Scanpack viser Nemco en af markedets bedste blandt denne type løsninger, nemlig EasyLid® fra SEALPAC. EasyLid® er et emballagesystem med lukke- og forseglingsløsning i én og samme forsegling. Løsningen er både brugervenlig og bæredygtig, og den åbner muligheder for væsentlige besparelser på vægtfylde og dermed på omkostninger.

Procesudstyr

Ud over pakkeudstyr og emballage vil Nemco på Scanpack vise en nyhed inden for procesudstyr, nemlig VEMAGs nye vakuumfylder HPnx. Med HPnx har VEMAG lanceret en ny generation af vakuumfyldere, som er både fleksible, økonomiske og sikre. VEMAG HPnx udmærker sig ved en nænsom behandling af råvarer, således at slutproduktet får den bedst mulige kvalitet. Desuden er HPnx markedets mest præcise til vejning af produkterne. Betjeningen er enkel og intuitiv, og vedligeholdelsesintervallerne er betydeligt længere, end det er tilfældet med andre modeller.

Fakta om Scanpack

Med over 400 udstillere er Scanpack Nordens førende emballagemesse. Over fire dage mødes førende varemærkeindehavere, emballageindkøbere og leverandører for at udveksle idéer og nyheder om emballagedesign, materialer og produktionsmetoder. Messen foregår i Svenska Mässan i Göteborg den 22.-25. oktober 2024.

Messegæsterne kan møde Nemco på stand nr. B03:22.

Læs mere om Nemco her.