Udnyt kaffen optimalt – hele døgnet. Vær kreativ og gør det barlike, salt, sødt, sprødt og gerne iskoldt. Her får du 8 gastronomiske tips til at anvende kaffe som smagsløfter fra morgen til midnat og alt det gode derimellem.
Velkommen til døgnets ekstra-gode kaffeoplevelser!
KL. 8 // WAKE-UP
Dobbelt cappuccino med croissant, kaffepesto og skovsyre
En god start på dagen er vigtig. Spark dagen i gang ved at servere en friskbrygget cappuccino sammen med en lun croissant, der anrettes med smeltende kaffepesto af hakkede mandler, kaffe, sirup og syrlig skovsyre.
KL. 10 // BRUNCH BREAK
Latte med skyr-tiramisu og årstidens bær
Alle har brug for en kaffepause. Servér fx en skyr-tiramisu, hvor irørt kaffe gør skyren mere cremet og smagsfyldig. Nyd en velbrygget Americano til.
KL. 12 // FROKOST
Kaffe Moscow Mule og Rug-sandwich
Nyd din frokost med en ”Kaffe Moscow Mule”, der består af knust is med lige dele kold kaffe, gingerbeer og lemonsoda. Den er uden alkohol og smager nærmest som ”homedone cola”, der bider let på tungen. Kobberkrus har en termoteknisk effekt. Drinken serveres sammen med byens bedste sandwich: Kog fx rugkerner og havreflager i kaffe, så det bliver til en ”kaffe-grød”. Brug den som base i både rugbrød, surdejsbrød og hvedebrød. Dagens rug-sandwich kan fx bestå af kaffe-ristede løg, syltede tomater, kaffe-aioli, avocado, vesterhavsost, røde salater og frisk koriander.
KL. 14 // SNACKTIME
Kaffepopcorn
Snackbølgen er over os. Denne variant er til den lille sult, og kan bruges på alle tider af døgnet.
KL. 16 // AFTERNOON TEA
Popcakes og espresso on the rocks
Hvem siger afternoon tea ikke kan serveres med kaffe? Lad fx popcakes og espresso indgå som en del af et oplevelsesfyrigt serverings-element på kagemenuen.
Tip: Kom kaffe i havregrynskugler a la petit fours. Sæt på pind og coat i fx hvid chokolade eller andet. Servér med en mini-espresso on the rocks!
KL. 18 // FOOD TIP
Pensl, grill og marinér med kaffe
Brug kaffemarinader over (og til) dine råvarer. En god kaffemarinade består af urter, olie, citron, kaffe, farin og hakket chili.
En kaffemarinade er perfekt til at pensle, grille og marinere fx knust kål, grillet fennikel og gulerødder, palmekål, aspargesbroccoli, fjerkræ, fisk og skaldyr.
KL. 20 // KAFFEDESSERT NO 1
Hurtig kaffemousse med flagesalt og lavendel
Kaffe er en måltids-afrunder af første grad. Brug kaffe som element og smagsætter i desserter som fx panna cotta, iscreme, fromage og mousse.
KL. 24 // KAFFECOCKTAIL
E-tonic Coffeetail No 32
Kaffe i kombi med tonic giver en brusende, perlende og opløftende fornemmelse på tungen. Vælg gerne en meget botanisk tonic-version til E-tonics. Det giver et flot modspil til kaffens bittersyrlige og dybe smagskarakter. På cocktailkortet kan der stå, at denne cocktail serveres sammen med en lille håndfuld ristede kaffe-snack-mandler.