10 trin: Sådan sætter du en stopper for din løbske lækage

Laekage-traening

Skynd dig, inden den får fingrene i miljøet, dine medarbejdere og monetos

 

Dryp… Dryp. Sådan starter det måske, men den næste dråbe kan være den, der får bægeret til at flyde over. Og før du ved af det, har din virksomheds gulv forvandlet sig til et farligt farvand. Stop lækagen med det vons og ryd faren af banen. Vi viser dig hvordan med 10 simple trin baseret på ISO 14001:

 

1. Vurdér faren

Her finder du din indre detektiv frem og går på jagt efter svarene på: Hvilken lækage er det? Hvor stor er mængden? Men husk: Din egen sikkerhed er altid prioritet numero uno. Hvis det er relevant, så hiv mobilen op ad lommen og kontakt relevante hjælpeorganisationer.

 

2. Ifør dig beskyttelsesudstyr

Klæd dig på til situationen og gå aldrig ned på (det rette) personlige udstyr (PPE). Har du her den mindste lyst til at gnide fingrene mod hagen i en ”hmm”-bevægelse, så er det frem med betjeningsvejledningen eller sikkerhedsdatabladene. Det er alfa og omega, at du holder dig fra lækagen, indtil du er klædt ordentligt på.

 

3. Stop og inddæm lækagen

Sæt en stopper for lækagen én gang for alle: Gå direkte til kilden. MEN – tag dig i agt over for kloakbrønde og andre kilder til livets eliksir, så den snedige lækage ikke sniger sig i dem. Når du har flueben ved kilden, spærrer du af for lækagen i sand politistil, så den ikke løber nogen steder. Her kan du fx bruge DENSORB’s absorberende slanger og oliebarrierer.

 

Nu tænker du måske: Hey! Var der ikke 10 trin? Og jo, det er der da! Find resten her.

 

Har du andre spørgsmål?

Så har vores ekspert i farlige stoffer, biolog Tobias Authmann måske allerede svaret på dem i sit interview om gode tips til lækager her. Ellers kan du ringe til os på 76 24 40 80 eller sende en mail til info@denios.dk.

 

Vil du have flere gode tips til miljøbeskyttelse og arbejdssikkerhed? Tilmeld dig vores nyhedsbrev her.