Ole G. Mouritsen er pr. 1. maj 2017 ansat som professor i gastrofysik og kulinarisk fødevareinnovation på Institut for Fødevarevidenskab (FOOD) ved Københavns Universitet, hvorfra han leder forsknings- og formidlingscenteret Smag for Livet. Han får også en tværgående rolle i forhold til innovation og formidling og vil forske med gastronomien som udgangspunkt.
Ole er præsident for Det Danske Gastronomiske Akademi samt goodwill-ambassadør for det japanske køkken udpeget af Japans ministerium for Landbrug, Skov og Fiskeri i 2016.
I sin karriere har Ole G. Mouritsen vejledt 43 ph.d.-studerende inden for fysik, fysisk kemi og farmaci og har udgivet ca. 400 videnskabelige artikler og rapporter inden for fødevareforskning og gastrofysik, fysik, fysisk kemi, biofysik, biokemi, materialeforskning samt lægemiddelforskning.
Han har desuden udgivet fem danske populærvidenskabelige bøger om videnskaben bag mad og smag, hvoraf fire også er udgivet på engelsk, fransk, kinesisk og tysk. Han udgiver til efteråret en ny bog om sprøde grøntsager.