På Bornholm løb talentkonkurrencen Rising Star, der er en del af Sol over Gudhjem, af stablen i weekenden før påske. Her dystede fire af landets største kokketalenter om både ære og store præmier.
Deltagerne var Amanda Peldrup Grønning fra Dragsholm Slot, Eigil Bundsgaard Jensen fra Hotel Frederiksminde, Luca Alticozzi fra Henne Kirkeby Kro og Kasper Klitten Byrsing fra Restaurant Sletten. De fire deltageres kokkedyst blev vist TV2 Bornholm, hvilket var med til at øge presset på deltagerne.
Da den samlede score blev talt sammen af de fire dommere, Henrik Jyrk, Morten Falk, Gabriel Hedlun og Nicolai Nørregaard var det Amanda Peldrup Grønning fra Dragsholm Slot, der stod tilbage som vinderen.
Amanda Peldrup Grønning, der boede på Bornholm i en længere periode fra 2007 og er uddannet fra Stammershalle Badehotel, har tidligere arbejdet på Restaurant Kanalen i København og fungerer nu som souschef og dessertansvarlig på Dragsholm Slot. Hun imponerede dommerne ved, at hun ikke bare var den eneste deltager, der formåede at komme i mål inden for tidsgrænsen, men også viste en imponerende og kreativ tilgang til råvarerne og en evne til at få velsmag og elegance ud på tallerknerne.
– Rising Star er vores måde at fejre og hjælpe det talentfulde vækstlag, der knokler ude på landets restauranter. Det var vigtigt for os, at talentkonkurrencen skulle afvikles på nogle andre præmisser end Sol over Gudhjem, der er vores konkurrence for etablerede kokke, og som afholdes hver sommer på havnen i Gudhjem med 10.000-15.000 tilskuere. TV2 Bornholm har været en stærk samarbejdspartner i flere år, og da de tilbød at producere Rising Star, var det nemt at sige ’ja tak’. Vi er virkelig stolte over, hvor højt niveauet var og hvor vellykket tv, det endte med at blive. Så landets unge talenter kan godt begynde at slibe kokkeknivene og gøre sig klar til næste år, hvor vi inviterer fire nye kokke til Rising Star 2022, siger Mikkel Marschall, der er medstifter af Sol over Gudhjem.