I sidste uge markerede Valsemøllen, at det i år 125 år siden, at de første aktier til en moderne valsemølle i Esbjerg blev tegnet.
Den 21. januar 1899 blev der afholdt konstituerende generalforsamling i Valsemøllen A/S i Esbjerg, hvor de første aktier til en moderne valsemølle i Esbjerg blev tegnet. Det er selve grundlaget for det Valsemøllen, som vi kender i dag. Det blev fejret i torsdags i Musikhuset i Esbjerg, der dannede rammen om en festlig dag med grin, takket være Jan Gintberg, og masser af gode samtaler.
Møllen i Esbjerg blev rejst i år 1900, og selve produktionen begyndte i efteråret 1900. Valsemøllen blev udstyret med de nyeste og bedste maskiner herunder den nyeste teknik på mølleområdet nemlig valsestole. Vores fokus på teknik og kvalitet har varet ved siden da. Valsemøllen blev grundlagt med én mølle i Esbjerg, men er sidenhen blevet udvidet med to møller i henholdsvis Køge i 1989 og Svendborg fra 2007.
En lang historie i dansk fødevareproduktion.
Valsemøllen har med sine 125 år en lang og spændende historie fyldt med udvikling. Mange nye produkter er kommet til med tiden, i takt med at danskerne og vores madvaner har ændret sig.
Da Valsemøllen blev grundlagt i Esbjerg i 1899, var møllen med til at affyre startskuddet for byens spirende erhvervsliv. Valsemøllen kom samtidig til at repræsentere overgangen mellem den traditionelle mølle og den moderne industri – og blev fra starten opført med tidens mest moderne maskineri, med vertikale stålvalser i stedet for de gammeldags horisontale stenkværne. I dag producerer Valsemøllen både mel formalet på valsemøller og stenkværne i takt med tidens efterspørgsel.
Valsemøllen A/S har siden grundlæggelsen i 1899 hørt til ved Esbjerg havn. Sidenhen er der kommet to nye møller til i Køge og Svendborg.